KÜLFÖLDI VENDÉGMUNKÁSOK KÖLTÖZHETNEK MATKOVICHÉK HÁZÁBA?

Matkovich Ilona fiának cége még mindig nem adta el az összes lakást a Kőhíd utcában épülő botrányos lakóparkban. Nem lenne meglepő, ha külföldi vendégmunkások vennék meg azokat, ugyanis több olyan általuk épített ingatlan is van a városban, amit külfödiek laknak, noha Vác balliberális polgármestere és az egész baloldal a vendégmunkások elleni leghangosabb tiltakozók.

Eddig már mintegy 200 lakást építettek és adtak el Vácon azok a cégek, amik Matkovich Ilona családjának tulajdonában vannak. A família bonyodalmas céghálót alakított ki az évek során. A közös bizniszben része van a polgármester két fiának, Pajor Dániel Lászlónak és Pajor Leventének, valamint férjeinek, Pajor Tibor Andrásnak és Lelkes Istvánnak.

A cégjegyzékből már törölt Hangyavár Kft-vel, valamint a HPL Beruházó Kft-vel és a Geo-Art Team Kft-vel közel 200 lakást és családi házat építettek és adtak el már Vácon.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tulajdoni lapok is bizonyítják, hogy az általuk épített ingatlanok közül többen jelenleg is külföldiek laknak.

Mindezek fényében adódik a kérdés, hogy vajon Matkovich Ilonának ez hogy fér bele az értékrendjébe, tudva azt, hogy a baloldal tiltakozik leghangosabban a vendégmunkások ellen? A váci balliberális önkormányzat folyamatosan munkásszálló és akkumulátorgyár építéssel riogatja a váciakat. Odáig elmentek az ügyben, hogy egyik közvéleménykutatásuk témái között szerepeltek az állítólagos beruházások.

Korábban azonban ők maguk ismerték be, hogy szó sincs sem munkásszálló, sem akkumulátorgyár építésről. Közadatigénylést követően ugyanis maga Matkovich Ilona írta alá, hogy „Vác Város Önkormányzat a tárgyban adatot nem kezel.”

Vagyis Matkovichék tényként kezelnek olyan beruházásokat, amikről Vácon szó sincs csak azért, hogy védelmező szerepben tetszeleghessenek a városlakók előtt.

Az viszont polgármesterként nem érdekli őt, hogy a családi bizniszek keretében felépült ingatlanokat külföldiek is lakják.

Lehetséges, hogy még több külföldi költözik Vácra, ugyanis Matkovich Ilona fiának cége – internetes hirdetések szerint – még nem adta el az összes lakást a Kőhíd utcában épülő lakóparkban.

Elképzelhető, hogy Matkovichék családja akár százmilliókat fog kaszálni az idetelepülő vendégmunkásokon, és éppen a balliberális polgármester családja fogja külföldi munkavállalók hosszútávú váci letelepedését jó pénzért biztosítani.