MATKOVICH A HATALOMMAL VALÓ VISSZAÉLÉS MINDEN MÓDJÁT KIHASZNÁLTA, ALKALMAZZA

Bízvást elmondható, hogy Matkovich Ilona baloldali polgármester a politikai hatalommal való visszaélés minden formáját gyakorolta és gyakorolja a lassan véget érő közel ötéves önkormányzati ciklusban.

Legújabb svindlije a korábban kabinetfőnökként is kimondottan jogszerűtlenül alkalmazott jóembere, barátnője felügyelőbizottsági foglalkoztatása körüli sumákolás. Merthogy a művelődési központ ezen bizottsága nyilvánvalóan nem csak tagokból áll honorárium nélkül. Hanem elnöke is volt és van, éspedig Iványi Károlyné személyében, immár 2029-ig szóló folytatólagos megbízással, nem csekély juttatással.

De nem lehet elégszer emlékeztetni Matkovich őakarnoksága megannyi más visszaélésére sem.

  • Ezek között az első és legsúlyosabb a családtagjai alkotta klán vállalkozásainak minden formájú helyzetbe hozása, kiszolgálása önkormányzati, polgármesteri eszközökkel, vagyis az uram-bátyámnál is belterjesebb fiam-lányom világ építése.
  • Aztán minden képzeletet felülmúló politikai aljasság az úgynevezett szájzár rendelet bevezetése és mindmáig tartó, kiterjesztett folyamatos alkalmazása. Ugyanis Matkovich nem csupán az önkormányzati cégek vezetőit és alkalmazottait ítélte némaságra a városvezetéssel szembeni kritikus vélemények vonatkozásában. Hanem a vele, velük nem egyetértő lakosokat is, őket ugyancsak igyekeznek elhallgattatni, ennek legdurvább módja a város hivatalos közösségi oldaláról való letiltás, amit szintén könnyen osztogat a kopasz cenzor, illetve végső soron nyilván maga a polgármester.
  • A Matkovich-féle demokráciadeficit további összetevője a közpénzből működő hivatalos önkormányzati sajtó orgánumainak (a hírnöknek nem nevezhető havi salátalap, a városházi honlap és a helyi tévé) silány balliberális-szivárványos propagandaeszközökké, nyilvánvalóan direkt utasítással működő hazugság- és rémhírgyárakká butítása-züllesztése.

És a fentiek csak az első számú város(félre)vezető kifejezetten gengszter stílusú intézkedései, cselekedetei. A még ezeknél is súlyosabb, az egész várost hátrányosan érintő politikai hibák külön fejezetet érdemelnek. Ahogy az ezeket elleplezni igyekvő széltolások, a lakosságot brutálisan sarcoló döntések is.