KERÉKPÁROS FELVONULÁS, NASZÁLY-TÚRA A FÖLD NAPJA KAPCSÁN

Több évtizedes hagyomány Vácott, hogy a Föld Napjához kapcsolódóan sokan elindulnak együtt egy szervezett túrára a Naszályba, hogy ezt a nevezetes napot a nyíló virágokkal a hegy csúcsán ünnepeljék.

Bíró György főszervező és barátai természetesen az idén is várják a csatlakozókat az ezúttal április 21-én tartandó túraeseményre. A 2024-es Naszály Túra alakalmával a Gyadai rét felől közelítik meg a résztvevők a hegy csúcsát.

Az idén is két választási lehetőséget biztosítanak a szervezők a túrázásra, egy hosszabb vagy egy rövidebb túra megtételéhez. A túrák 9.00 órakor indulnak a váci buszpályaudvarról. Közös útvonal: Katalinpuszta-Rockenbauer kopjafa-függő híd.
Innen választani lehet, egy rövidebb és egy hosszabb útvonal megtételét.

Kis túra: Függő híd-tanösvény-libikóka híd-óriások pihenője-krokodilos pallósor-régi kőfejtő-látogatóközpont-buszmegálló. Onnan visszaút egyénileg. Táv: 8 km. Túravezető: Pálinkás Ferenc.

Nagy túra: Függő híd-Bik kút-Naszály csúcs-(Násznép barlang)-Látó hegy- Ezotermikus rét-Deákvár. Táv: 18 km. Érkezés vissza: 17 óra. Túravezető: Lippai Bea.

A túrázóknak almát és hamuban sült pogácsát kínálnak a szervezők annak érdekében, hogy bírják energiával a gyaloglást. Az érdeklődőknek jelezniük kell részvételi szándékukat a nevezes@futavac.hu e-mail címen, mert csak ez alapján vehetik igénybe az induló pontra való különbuszos kijutást és a túra közbeni ajándék frissítést.

Egy nappal korábban, április 20-án szombaton a város nagy részét bejáró kerékpáros felvonuláshoz is csatlakozhatnak az érdeklődők, a résztvevők 11 órakor indulnak útnak a főtérről.