TOJÁSFESTÉS ÉS TOJÁSKERESÉS IS LESZ A SONKASZEGŐ FESZTIVÁLON VASÁRNAP

Első alkalommal rendezik meg a Sonkaszegő Fesztivált húsvétvasárnap Vácon, a Piarista Kilátó Központ kertjében, ahol megáldják az ételeket és színpadi fellépők is szórakoztatják majd a közönséget.

A szervezők közölték, hogy manapság a városi gyermekek ritkán találkozhatnak népi hagyományokkal, így a rendezvény kiemelt figyelmet fordít az ő ismereteiknek bővítésére, mindezt játékos formában.

A rendezvény kiemelt eseménye lesz az ételáldás, ahová mindenki kosárban viheti otthonról a megáldani kívánt sonkát, kenyeret, tojást, vagy egyéb ételeket.

A vendégeket 11 órától a Szajkó népzenekar szórakoztatja, a gyermekek pedig egész nap kivehetik a részüket a tojásfestésből és tojáskeresésből.

Az ételáldást követően a Váczi Néptáncegyüttes nagy létszámú műsora következik, ami után a gyerekek nagy kedvence, Csernik Szende székely mesemondó interaktív műsora varázsolja majd el a legkisebbeket.

A délutáni gyermekműsort igazi falusi locsolkodás követi majd fél négykor, amibe természetesen be is lehet kapcsolódni, hiszen kis műanyag vödrökkel és vízzel készülnek a szervezők.

Késő délután a színpadon fellép a nagy slágereket feldolgozó acapella kórus, a SONG FACTORY BUDAPEST és a GÁVEL TESTVÉREK is.

A Piarista Kilátó Központ udvarán rengeteg árus és kézműves várja majd egész nap a kilátogató vendégeket.

A rendezvényre a belépés ingyenes.