A VVEC HÁROM VERSENYZŐJE IS INDULHAT AZ ÁPRILIS VÉGI EVEZŐS EURÓPA-BAJNOKSÁGON

Április 25-28. között evezős Európa-bajnokságnak és Kontinentális Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs Versenynek ad helyet a Maty-éri evezős és kajak-kenu pálya, az esemény a sportág számára történelmi jelentőségű, mivel kontinentális viadalnak 53 éve lehetett házigazdája Magyarország, olimpiai kvalifikációs versenynek pedig eddig még soha.

A Párizsi Olimpia előtti egyik legfontosabb evezős eseményre több mint 30 ország 600 sportolója érkezik, és száll harcba az Európai-bajnoki címért, valamint a Kontinentális
Kvalifikációs Regatta során megszerezhető kvótákért a 2024-es párizsi Olimpiai és Paralimpiai játékokra.

A múlt hétvégi utolsó hazai válogatón véglegessé vált az Eb és olimpiai kvalifikációs regatta magyar válogatott versenyzőinek kerete, amelybe a Vác Városi Evezős Club három sportolója is bekerült.

A váci klubból Ács Kristóf (férfi négypárevezős), Fenyődi Tamás (férfi könnyűsúlyú négypárevezős) és Csepel Zsófia (női könnyűsúlyú kétpárevezős) szállhat hajóba és evezhet rajthoz a Maty-éri pályán, ahol az előzetes információ szerint igen nagy szurkoló tömeg buzdíthatja majd az indulókat. És persze ott lesz az indulók között a sportág mai legkiválóbb hazai versenyzője, a Vácról indult, az MTK sportolójaként is jobbára itt edző kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter is.