A VÁCI BORONKAY DIÁKJAINAK IS SZURKOLHATUNK AZ ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY DÖNTŐJÉBEN

Huszonegy középiskolai diákcsapat versenyzett az Estöri – Kreatív Történelmi Verseny döntőjébe jutásért a pénteken Budapesten, az Esterházy Magyarország Alapítvány és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája közös szervezésében megrendezett középdöntőben. A továbbjutók közt vannak a váci Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium diákjai is.

A továbbjutott tíz csapat között dőlhet el május közepén, hogy ki nyeri az idei vetélkedőt. Az Esterházy Magyarország Alapítvány által évek óta megszervezett verseny témája ezúttal az Európai Unió kelet-közép-európai országainak története 2004-től, Magyarország uniós csatlakozásától kezdődően. A döntőbe 4 fővárosi, 4 vidéki és 2 határon túli csapat jutott be.

A döntőbe jutott a váci Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium 9. osztályos csapata is, amit Zsidai Zsófia, Zengő Ádám és Horka Lilla alkot.

A Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium csapata: Zsidai Zsófia, Zengő Ádám, Horka Lilla. Fotó: Gosztom Gergő.

A döntőbe jutókra továbbra is izgalmas kihívások várnak. A helyszíni megmérettetést megelőzően egy előre megadott közép- európai uniós jelenséghez, folyamathoz kapcsolódó Instagram-profil elkészítése lesz a feladatuk, majd a személyes részvétellel zajló döntő során az ábrázolt jelenséghez kapcsolódó gyakorlati feladatok megoldásában mérik össze tudásukat és kreativitásukat. Idén is érdemes küzdeni a dobogós helyezésekért, mert a szervezők értékes informatikai és audiovizuális eszközökkel jutalmazzák a legkiválóbbakat. Emellett a teljes mezőny részt vehet egy szeptemberre tervezett brüsszeli tanulmányúton.

Forrás: Esterházy Magyarország Alapítvány.