ŐSZRE HALASZTOTTÁK A SZERVEZŐK A MÉSZKŐEMBER KERÉKPÁROS HEGYI IDŐFUTAM VERSENYT

A szervező Superior Racing Team arról értesítette a Mészkőember – Légrádi Béla Emlékversenyt a naptárjukba beíró érdeklődőket, hogy – a megmérettetést kitaláló korábbi főszervező nagyon súlyos balesete és hosszan elhúzódó rehabilitációja után – március 16-a helyett az ősz során, október 19-én rendezik meg a futamot.

A szervezők az értesítés mellett felhívást is megfogalmaztak: Somoghy Attilát kerékpáros edzése közben kamion gázolta el, s nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban került kórházba, és sajnos az egyik lábát nem tudták megmenteni, így hosszabb kórházi és több hónapi rehabilitációs kezelés vár rá. A Superior Racing Team vette át 2023-ban a MÉSZKŐEMBER-Légrádi Béla hegyi időfutam emlékverseny szervezését azzal a feltétellel, hogy annak megálmodója és 20 éven keresztül szervezője, Somoghy Attila marad a verseny arca és versenyigazgatója.

A bekövetkezett tragikus baleset miatt és a kiváló sportszervező, testnevelő tanár iránti tiszteletből az a döntés született, hogy nélküle, azaz személyes jelenléte nélkül nem rendezik meg versenyt az eredetileg tervezett március 16-ai időpontban, megvárják amíg az ötletgazda felépül, hogy ő is újra rajthoz állhasson, így az új időpont 2024.10.19.
A Superior Racing Team a 21. Mészkőember hegyi időfutam verseny teljes nevezési díj bevételét felajánlotta a megmérettetés kitalálója gyógykezelésének támogatására, egyúttal biztatnak mindenkit arra, hogy nevezzen a versenyre és díjával járuljon hozzá a célhoz.

A Superior Racing Team vezetője így zárja közleményüket: „Arra kérek minden bringást és nem bringást, ha teheti, segítsen anyagi adományával, hogy Attilát mielőbb nyeregben láthassuk, mert ő elhatározta, ha törik, ha szakad , de a bringázásról nem mond le! Hiszem és tudom, segítségetekkel azt a hihetetlen élni és tenni akarást, amit eddig is képviselt, tovább tudja fokozni. Most rajtunk a sor, hogy hálánkat próbáljuk kifejezni azért a sok jóért és önzetlen munkáért ( pl. Vác Cross, Mészkőember), amit tőle kaptunk! Várjuk a támogatásokat a Favorit Kerékpáros Klub Alapítvány bankszámlaszámán, ami a következő: 10300002-13450937-00014904. A közleménybe rovatba kéretik beírni, hogy: Somoghy Attila támogatására. A Superior Racing Team köszöni az összefogást és a segítséget!”