SZALMABÁBUKHOZ RIASZTOTTÁK A MENTŐKET

Az egyik legalapvetőbb módja annak, hogy segítsük a mentőket, a tájékozódás – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat, miután már szalmabábukhoz is riasztották őket tévedésből.

„Az életmentők hivatása, hogy segítsenek a rászorulóknak. Bajtársaink nap mint nap áldozatosan szolgálják ezt a hivatást, de sokszor te is segíthetsz abban, hogy a mentés gyors és hatékony legyen és a megfelelő segítséget kaphassák az arra rászorulók. Ennek érdekében az elkövetkezendő hetekben jótanácsokat osztunk meg veletek” – kezdte mondandóját az Országos Mentőszolgálat.

„Nem ritka eset, hogy a bejelentő csupán menet közben lát valami furcsát, de siet, nincs ideje, vagy nem akar odalépni a beteghez, félreállni autójával és tájékozódni a helyzetről, így útját folytatva értesíti a mentőket. Az ilyen mentőhívásokból a közelmúltban is származtak olyan esetek, amikor szalmabábukhoz, vonaton elszundított utashoz, vagy épp jelmezbe bújt járókelőkhöz kérték a mentők segítségét. Kérünk mindenkit, szánjon néhány másodpercet a helyzet felmérésére. Ha úgy látod, valaki rosszul van, lépj oda hozzá, szólítsd meg, kérdezd meg tudsz-e segíteni! Ez a mentésirányítónak is hatalmas segítséget nyújt, hiszen a helyszínről kapott információk, panaszok alapján tudja megítélni az egészségkárosodás súlyosságát a szükséges mentőerők indításához” – zárul a bejegyzés.

Információ és kiemelt kép forrása: facebook.com/Országos Mentőszolgálat