BALÁZS ANDRÁS ATYA MŰVEIBŐL NYÍLIK KIÁLLÍTÁS „EGY ISTENARC VAN ELREJTVE BENNEM” CÍMMEL

Balázs András római katolikus pap, Vác-Alsóvárosban és -Felsővárosban, valamint Kosdon plébánoshelyettes. Papi hivatása mellett ikonfestő, és művészetterápiát tanul a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Eddig már több mint tíz önálló kiállítása volt, most pedig küszöbön a következő, amely február 23-tól látható a művelődési központban.

A pénteken 18 órai kezdettel tartandó vernisszázson Garay Nagy Norbert festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe a kiállított festményeket, zenei szolgálattal közreműködik Gável András és a szadai ifjúsági énekkar. A kiállítás március 27-ig látható a MIMK kávézó galériájában.

Részlet egy Balázs András atyával készült interjúból:
„Éppen a művészetterapeuta tanulmányaim során jöttem rá: az arcok különleges erővel hatnak rám. Amikor gyermekkoromban édesapámmal a földeken dolgoztunk, és találtam egy nagyobb földdarabot, rögtön elkezdtem arcot formázni belőle. A Sapientián most egy olyan képem került be a Keresd a békét! pályázat keretében az Ars Sacra fesztiválra, ami egy arcot ábrázolt, melyet Reményik Sándor versével tudok érzékeltetni: „Egy istenarc van eltemetve bennem, / S most ásót, kapát, csákányt ragadok, / Testvéreim, jertek, segítsetek, / Egy kapavágást ti is tegyetek, / Mert az az arc igazán én vagyok.” Amikor meglátom azt az istenarcot, le akarom rajzolni vagy festeni. Ezért választottam papi jelmondatomul: „Részesíts Arcod szemlélésének boldogságában!” A prédikációim közül is azokat szeretik a legjobban a hívek, amelyek ehhez kapcsolódnak, mert ez az élmény hiteles, a szívem mélyéből tör felszínre.”