VÉNÉGY FESZTIVÁL: A CSEH TYGROO ÉRKEZÉSÉNEK BIZTOSSÁ VÁLÁSÁVAL ÖSSZEÁLLT A HARMADIK NAP KONCERTPROGRAMJA IS

Az idén június 20 – 23. között megrendezendő Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó harmadik napjának koncertprogramja is kikristályosodott.

Ezen a napon fellép a korábban már beharangozott Irie Maffia és a Brains, hozzájuk csatlakozik még a Csehországot képviselő Tygroo, a nagyszínpadon főműsoridőben a Kosheen lesz a főszereplő.

A Csehországból érkező Tygroo műfaji specifikációja: balkán motívumok, fúvósok szimfóniája elektronikus zenével, jazz és rap elemekkel megbolondítva.

A Kosheen brit trip-hop, drum and bass és rock együttes, melynek fészke az angliai Bristol. A trió tagjai: Markee Substance (született: Mark Davies 1974, Springburn, Glasgow), Darren Decoder (született: Darren Beale 1974, Bristol), és az énekes dalszerző Sian Evans. A csapat neve a japán „ko” és „shin” („régi” és „új”) szavakból ered. Első, Resist című albumuk 1999–2002 közötti alkotómunkájuknak a gyümölcse, amely 2001 szeptemberében jelent meg, s 8. helyet ért el az Egyesült Királyság album slágerlistáján.

A második album, a Kokopelli 2003. augusztusában jelent meg, a címét egy mitikus indiánszellemről kapta, az album kevésbé koncentrál a drum and bass ütemekre, sokkal jellemzőbb a gitár és a sötétebb hangulatú dalszövegek sora. A harmadik album, a Damage 2007. márciusában jelent meg Európában, a brit kiadás két új dallal bővült, (Analogue Street Dub és a Professional Friend) amelyek az európai kiadásban még nem szerepeltek. 2012-es keltezésű az Independence című újabb Kosheen album, majd 2013-as a Solitude.