GAZDAG VÁCI PROGRAMKÍNÁLAT A HÁZASSÁG HETÉN, HAMVAZÓSZERDAI PÜSPÖKI SZENTMISE A BARÁTOKNÁL

Vasárnap elkezdődött a „Házasság hete” országos eseménysorozat, amelyhez kapcsolódóan rendkívül tartalmas programkínálatot állított össze az alsó- és felsővárosi plébánia is.

Hétfőn este szentségimádásba kapcsolódhat be bárki a Fehérek templomában. Kedden és szerdán ismeretterjesztő-lelkiségi előadások szerepelnek a programban, előbb a Kolping-házban, majd a Piarista Kilátó Központban. Pénteken este a Misztrál együttesből is ismerhető kiváló muzsikus, Heinczinger Mika „Összhang” című műsorára várják az érdeklődőket a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpontban (ide előzetes regisztráció szükségeltetik). Minden nap szerelmes kalandtúrákba is bekapcsolódhatnak az érdeklődő házaspárok. A tematikus hét váci záró alkalmai a Barátok temploma vasárnap 9 órai és a Fehérek 11 órai szentmiséi lesznek, a házaspárok megáldásával egybekötve.

A héten lezárul a farsangi, és hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjti időszak. Ezen a napon este hat órára püspöki szentmisére hív majd a harang a Barátok templomába. A főcelebráns Dr. Varga Lajos segédpüspök.