KÉZILABDA: KÉT NAGY VISSZATÉRŐVEL IS ERŐSÍTI MEGÚJULÓ KERETÉT A PRAKTIKER-VÁC

A következő bajnoki szezon(ok)ra fókuszáló csapatépítés részeként rövid időn belül, mondhatni egy ültő helyükben hét játékossal kötött szerződést a Praktiker-Vác, s két nagy visszatérő is van az érkezők között.

Az új ide igazolók között van a Kisvárda 22 esztendős átlövője, Juhász Gréta. A nyáron érkező junior Európa-bajnok és junior világbajnoki ezüstérmes játékos tagja volt az év eleji világbajnokságon szereplő felnőtt válogatottnak is. Kiemelten fontos szerepet szán neki a váci klub a következő években, hiszen támadójátéka mellett védekezésben is nagyon nagy feladatok várnak majd rá.

Ugyancsak junior Európa-bajnok és junior világbajnoki ezüstérmes játékos a Vácra két éves szerződést aláíró 22 éves Besszer Borbála. Az Alba Fehérvártól érkező játékos átlövő és irányító posztokon is bevethető lesz, valamint védekezésben is több pozícióban állhat majd a csapat rendelkezésre. (A játékos jelenleg egy sikeresen elvégzett műtét után lábadozik, azonban a nyári felkészülés kezdetére már teljesen fel fog épülni, így maximális erődbedobással kezdheti majd el a munkát.)

Szintén Székesfehérvárról igazol Vácra – két éves szerződéssel – a 23 éves balkezes átlövő, Afentaler Sára. A siklósi születésű játékos tagja volt a 2019-ben BL győztes Győri Audi ETO keretének, majd ezek után átigazolt az Alba Fehérvárhoz. Érkezésével hosszú idő után újra lesz balkezes átlövője városunk csapatának, így tovább bővülhetnek majd Herbert Gábor vezetőedző taktikai variációs lehetőségei is.

Varga Emőke személyében beálló pozícióban is új játékos érkezik Vácra. Emőke, Afentaler Sárához hasonlóan BL győztesnek számít, és további hasonlóság, hogy legutóbb ő is az Alba Fehérvárt erősítette és ugyancsak két éves szerződést írt alá. (A kiváló felépítésű 24 esztendős játékos a 2022-2023-as szezon végén térdsérülést szenvedett, így az idei szezon első felét kihagyta, de hamarosan újra 100%-os állapotba kerül, így a nyári felkészülést már teljes erővel fogja elkezdeni Vácon.)

Két éves szerződéssel Vácra igazol nyáron a NEKA csapatából érkező balszélső, a 23 éves Wald Kíra. A siófoki nevelésű játékos tagja volt a 2019-ben EHF Kupa győztes csapatnak is. Leigazolásához nagyban hozzájárult az a tapasztalat, hogy a január végi Praktiker-Vác – NEKA bajnokin újólag, már sokadszor igazolta, hogy szélről magabiztosan képes értékesíteni helyzeteit, valamint a gyors játékban is komoly szerepet vállalhat.

Balszélső pozícióban Wald Kíra rutinos társat kap majd, hiszen 8 év után (egy éves szerződéssel) visszatér Vácra a 31 esztendős Pelczéder Orsolya. Az MTK Budapest együtteséből érkező játékos korábban két évet (2014-2016) már szerepelt városunk csapatában, és a következő szezonban sebességével és rutinjával nagyon sokat segíthet az együttesnek.

Egy év szombathelyi kölcsönszerződést követően visszatér Vácra a klub saját nevelésű, junior Európa-bajnok jobbszélsője, Pálffy Anna, akivel két éves szerződést kötött az egyesület. Anna remek teljesítmény nyújt a jelenlegi szezonban, hiszen 17 mérkőzésen 62 gólt szerzett a másodosztályt hibátlanul vezető Szombathely együttesében.