VASÁRNAP KEZDŐDIK A HÁZASSÁG HETE, MARTON ZSOLT PÜSPÖK EGYHÁZMEGYEI NYITÓ MISÉT MUTAT BE VERESEGYHÁZON

A szervező keresztény egyházak és civil szervezetek egy héten keresztül több mint 50 településen közel 200 programmal hívják fel a figyelmet a házasság és a család értékeire.

A programsorozat idei mottója: „állandó megújulásban.” A rendezvénysorozat eseményein a szervezők azt járják körül, hogyan tudnak a párok a „mai, rendkívül változó környezetben egymásra figyelve, közösen fejlődni, házasságukban megújulni, új közös célokat találni, az új élethelyzetekhez egymással együttműködve alkalmazkodni.”

A közleményben idézték Herjeczki Kornél, a Házasság hete mozgalom országos koordinátorát, a Harmat Kiadó igazgatóját, aki elmondta, a mozgalommal a szervezők impulzust és bátorítást szeretnének adni a pároknak, hogy kapcsolatuk megújításában aktív, kezdeményező szerepet vállaljanak. Hozzátette, hogy az idei házasság hete nemcsak a fiatal párokat kívánja megszólítani, hanem azokat is tudatos aktivitásra biztatja, akik házasságuk második felének teljesen új kihívásaival szembesülnek, például gyermekeik „kirepülése” után kell új célokat, új életformát kialakítaniuk.

A központi programsorozat ünnepi istentisztelettel kezdődik a debreceni református nagytemplomban, ahol igét hirdet Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

A központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István. A központi programokon túl számos magyarországi és határon túli településen várják a szervezők előadásokkal, beszélgetésekkel, zenés estekkel, páros kalandtúrákkal, egyházi alkalmakkal az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat egyházmegyei nyitó miséjének a veresegyházi Szentlélek templom ad helyet február 11-én, a főcelebráns Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye főpásztora, családreferens püspök.
A központi zárómisét ugyancsak Marton Zsolt tartja a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban február 18-án 18:00 órától, a szertartást élőben közvetíti a Mária rádió.

Az országos rendezvénysorozat folyamatosan frissülő eseménynaptára a www.hazassaghete.hu, a www.facebook.com/hazassaghete, illetve a www.instagram.com/hazassaghete oldalon érhető el.

A házasság hete programsorozat több mint két évtizede indult az Egyesült Királyságból, Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz.