ORSZÁGGYŰLÉSI REKORDER LETT RÉTVÁRI BENCE

A parlamenti szócsaták pozitív és negatív rekordereit idén is összeszedte az Mfor – írta meg a Magyar Nemzet. Az adatok szerint a 2022-es évhez hasonlóan most is a számos területért felelős belügyminiszter, Pintér Sándor parlamenti államtitkára és helyettese, Rétvári Bence volt a leginkább bőbeszédű. 

Rétvári Bence az idei évben 227 alkalommal összesen 15 óra 13 perc 44 másodpercnyi szöveget mondott el az ülésteremben az összesített adatok szerint.

Igaz, államtitkárként az ő feladata válaszolni az interpellációkra, valamint a szóbeli kérdésekre is. Azt, hogy a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára volt a legaktívabb mutatja, hogy a honatyák leginkább az ezt a tárcát érintő ügyeket, például az oktatás vagy az egészségügy kérdéseit tartják égetően fontosnak.

Rétvári mellett voltak még sokat beszélő politikusok, a második helyezett Apáti István, aki 67 felszólalással 10,5 órán át beszélt az országgyűlésben. A bronzérmes a KDNP-s Nacsa Lőrinc lett: ő 113 alkalommal összesen közel 10 óra 20 percet beszélt.

Az Mfor hozzáteszi: a parlamenti statisztikájuk a technikai megszólalásokat, így például az ülésvezetést, a jegyzői bejelentést nem sorolja az érdemi felszólalások közé – írta a Magyar Nemzet.