IDÉN 10 ÉVES A RÁSZORULÓKNAK SEGÍTŐ ZÖLD DOBOZ

A Deákvári Jézus Szíve Templom kerítésén található zöld dobozba bárki tehet élelmiszert, és bárki vehet ki belőle, ha rászorul.

A zöld doboz megálmodója Pető Csilla Fidesz-KDNPS-önkormányzati képviselő volt Vácon, aki az ötletet pécsi mintából merítette. A zöld doboz már tíz éve lehetőséget ad arra, hogy a segítő szándékú emberek élelmiszert helyezzenek el benne, akik pedig rászorulnak, kivehetnek belőle.

„Vannak olyan családok, akik rendszeresen töltik a dobozt, hogy legyen benne mindig élelem” – mondta el a VácOnline-nak Pető Csilla, aki a családjával az állandó adakozók közé tartozik. „Ezt egy hatékony anonim támogatási formának gondolom. A cél az volt, hogy egy öntevékeny folyamat induljon el, valamint hogy a társadalomnak, illetve a deákvári közösségnek a szociális érzékenységét erősítsük. Hetente egyszer a Hunnia Pékségtől is kapunk pékárut, örömteli látni azt, hogy egyre többen csatlakoznak támogatóként” – tette hozzá Pető Csilla.

A kezdeményezést a kezdetektől támogatta Rolik Róbert, a Deákvári Jézus Szíve Templom egykori plébánosa, valamint Reitinger Róbert és Králik János magánemberek.