4 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTI A KATOLIKUS KARITÁSZ A VÁC TESTVÉRVÁROSÁBAN ÖSSZEDŐLT KOLLÉGIUM DIÁKJAIT – ÖN IS CSATLAKOZHAT

A hétfőn összeomlott székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának kérésére a Katolikus Karitász négymillió forintos támogatást nyújt az érintett diákok és családjaik anyagi kárának enyhítésére.

A Katolikus Karitász azt közölte, hogy együttérzését fejezi ki és az áldozatok felé, valamint a kollégium diákjai segítéséhez szeretnének azonnali támogatással hozzájárulni.

A Katolikus Karitász az Erdélyben működő Gyulafehérvári Caritas helyi szervezeteinek együttműködésével biztosítja a segítség gyors célba juttatását: a szervezetek beszerzik és elszállítják a szükséges eszközöket és folyamatos kapcsolatot tartanak a helyi krízisbizottsággal – írták.

Jelezték azt is, hogy a Katolikus Karitász és a Gyulafehérvári Caritas már több alkalommal indított közös projektet, most is ez az együttműködés teszi lehetővé a katasztrófára adott gyors választ. Az együttműködés célja a krízishelyzet enyhítése mellett a diákok hosszabb távú támogatása is – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy aki szeretne támogatásával hozzájárulni, lehetősége van csatlakozni a karitász akciójához online támogatással a www.karitasz.hu oldalon, illetve átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon „Székelyudvarhely” közleménnyel.

A tragédia után Pető Csilla Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő együttérzését fejezte ki közösségi oldalán: „Váci önkormányzati képviselőként döbbenten értesültem testvérvárosunkban, Székelyudvarhelyen történt katasztrófáról, tragikus balesetről. Felelősségünk ezekben a nehéz pillanatokban testvérvárosunk polgárai megsegítésére, támogatására sietni! Együttérzésem az érintett családoknak, diákoknak, tanároknak! Imádkozzunk értük!”

Imre Zsolt, a Váci Polgári Fórum vezetője pedig arról adott hírt, hogy keresik a lehetőséget a kapcsolatfelvételre: „Tragédia történt testvérvárosunk Székelyudvarhely egyik intézményében. A Tamási Áron Gimnázium kollégiumának épületrésze omlott össze, maga alá temetve négy diákot! Keressük a lehetőséget a kapcsolatfelvételre, milyen módon tudunk segíteni. Őszinte részvétünk az elhunyt áldozat hozzátartozóinak” – írta közösségi oldalán Imre Zsolt.