HESZ MIHÁLY 80: KÖSZÖNTJÜK A VÁCI SPORT ÉLŐ LEGENDÁJÁT, A K1 VERSENYSZÁM EGYKORI OLIMPIAI- ÉS VILÁGBAJNOKÁT

A hazánkat világversenyeken képviselő egykori és mai válogatott sportolókat reflektorfénybe állító, Schmitt Pál volt köztársasági elnök kezdeményezése alapján elindított hajramagyarok.hu honlap többek között kincsesbánya jeles évfordulók vonatkozásában. Így emlékezhetünk meg ezen a héten, ezen a helyen is a váci sporttörténelem élő legendája, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakos, Hesz Mihály 80. születésnapjáról.

Hesz Mihály (1943. december 15.) Nógrád község szülötte, a versenyszerű sportolást a Váci Hajó SE-nél kezdte Babella László tanítványaként, kétszeres olimpiai érmes (egy arany, egy ezüst), többszörös világbajnoki érmes (két arany, egy ezüst, három bronz), Európa-bajnok sportoló.
A kiváló sportember, a ’60-as évek kajak-királya születésnapjáról a közrádió is megemlékezett, stílszerűen annak a felvételnek a lejátszásával, amelyen a szintén legendás sportriporter, Szepesi György hangja hallható, amint Hesz Mihály 55 évvel ezelőtti, 1968. októberében aratott mexikóvárosi diadalát közvetíti a kajak sport királyszámában.