HÁJAS ATTILA: MATKOVICH ILONÁÉK BETONTEKNŐT CSINÁLNAK A MÁRVÁNY TÉRBŐL

„A Márvány teret csigatempóban újítják, bezzeg a polgármester fiának építkezése ütemesen halad a Kőhíd utcában” – nyilatkozta Hájas Attila a VácOnline-nak.

Hájas Attila szerint az önkormányzatnak egy lényegesen korábbi határidőt kellett volna kijelölnie a Márvány tér felújításának befejezésére, és akkor nem kellett volna a váciak pénzéből százmilliós nagyságrendben költeni az elhúzódó beruházásra.

„A rengeteg pénz elköltése ellenére eddig csupán annyi történt, hogy a korábbi néhol
töredezett, néhol kátyús, de mégis csak márvány-borítást igénytelen és jellegtelen
(betonszürke) betonlapokkal helyettesítették, amelyeknél rondábbat és igénytelenebbet nehéz lett volna találni” – fűzte hozzá Hájas Attila.

Mint mondta: „a járdából kiemelkedő elektromos elosztódobozok továbbra is akadályozzák a tér használatát, valójában még veszélyesek és rondák is; a meghagyni szándékozott szocreál szobor inkább csúfítja a teret, mintsem szebbé teszi; a teret keletről szegélyező házak tövénél, a boltok előtt továbbra is gyűlik a házak ereszén ülő madarak által oda termelt piszok; a tér déli végén, a kereszteződésnél levő gyalogátkelőnél esős időben továbbra is jókora pocsolya bosszantja és veszélyezteti a gyalogosokat, mert az autók pont a gyalogátkelő lámpájánál várakozókra fröcskölik a vizet.

Hájas Attila hangsúlyozta: „a Márvány tér körüli késlekedés, túlköltekezés és igénytelenség jól jelzi, hogy a polgármester milyen tehetetlen és hatástalan, ha nem a saját családjának az érdekeltségébe tartozó építkezésről van szó.”