A MEMENTO MORI – A VÁCI LEGENDA CÍMŰ FILMBEN IS FŐSZEREPLŐ REVICZKY GÁBOR KAPTA A KARINTHY-GYŰRŰT

Az idén a legvácibb játékfilmnek számító, az év elején bemutatott, Kiss-Stefán Mónika producer-rendező jegyezte Memento mori – A váci legendában is (igaz, itt drámai, kalandos) főszerepet játszó Reviczky Gábor vehette át a Karinthy-gyűrűt.

Fotó: MTI

A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetésben 1975 óta részesülnek a humor műfajának képviselői.

A idei évben Reviczky Gábor, a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész érdemelte ki az elismerést.

„Az idén Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal is elismert színművész az évtizedek alatt a magyar- és világirodalom sok színpadi művében, valamint számtalan filmben és tévéjátékban alkotott emlékezeteset, emellett világsztároknak kölcsönözte hangját” – méltatta a színészt Altorjai Anita, a díjat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az elismerés átadásakor.

Fotó: MTI

„Szellemes ember, nagy nevettető és a Rádiókabaré nélkülözhetetlen alakja. A szórakoztatás számára színészi küldetés, és mind a nézők, mind a szakma részéről megbecsülés övezi” – hangzott el az MTI szemléje szerint a színésszel kapcsolatban, aki színházi szerepei mellett a kilencvenes és a kétezres évek szinte valamennyi magyar filmvígjátékában is játszott.

Reviczky Gábor 74 évesen is dolgozik, azok után is, hogy a sors kényszerpihenőre küldte egy időre.

Fotó: Ribáry Zoltán

Reviczky Gábor díszvendégként jelen volt a Váci Polgári Estek sorozat novemberi eseményén is a Memento mori – A váci legenda című film több stábtagjával együtt.

Itt egy kérdésre válaszolva elmondta: egy magára valamit is adó filmes, színpadi szereplő nem hagyhatja magát beskatulyázni gyermekszínésznek vagy humoros karakternek, sőt, szerinte a gyermekeknek szóló előadások különösen fontosak, hiszen ezeken áll vagy bukik, hogy lesznek-e nézői később az úgynevezett felnőtt daraboknak.