MOJZES PÉTER KIEMELKEDŐ ALKOTÁS MINŐSÍTÉST KAPOTT EGY VÉRBŐL CÍMŰ MŰVÉRE A XXIII. NEMZETKÖZ(T)I-MAGYAR FOTÓSZALONON

Mojzes Péter, a Forte Fotóklub Vác oszlopos tagja már számos szép sikert ért el hazai- és külföldi kiállításokon, pályázatokon, legújabb elismeréseként „Egy vérből” című művére „Kiemelkedő alkotás” minősítést kapott a Magyar Fotóművészek Világszövetsége XXIII. Nemzetközti-Magyar Fotószalonján.

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége így foglalja össze küldetését:
„A világszövetség 2002-ben alakult azzal a célzattal, hogy összefogja és képviselje az anyaországi és határon túli magyar és magát magyarnak valló fotóművészeket. Éppen időszerű volt a létrejötte, hiszen nagyon sok közös van bennünk: csak egy határ választ el bennünket, de közös a történelmünk, a nyelvünk, azonos a társadalmi berendezkedésünk és hasonlóan gondolkodunk a minket körülvevő eseményekről.

Ezen felül gondolatainkat, érzéseinket, a világról alkotott véleményünket mindannyian a fényképezőgép lencséjének segítségével a képi megjelenítés eszközével mutatjuk meg. Az elmúlt években a munkánkat kísérő sikerek és kudarcok mellett mindig hittünk az alapításkor megfogalmazott elvek fontosságában, létjogosultságában. Az alapításkor az alig 30 fős Világszövetség – köztük számos határon túli fotóművész, akik közül sokan ma is az MFVSz meghatározó és elismert tagjai – jelenleg 9 országból 180 tagot számlál. Többségük a Kárpát medencében él és dolgozik, de Európa más országaiból, sőt a tengerentúlról is csatlakoztak hozzánk. Az eltelt évek során kapott szakmai és társadalmi visszajelzések meggyőztek bennünket arról, hogy a Magyar Fotóművészek Világszövetségére és munkájára szükség és igény van, hiánypótló a hazai és nemzetközi fotográfiai közéletben…”