EGYRE EGYÉRTELMŰBB, HOGY MATKOVICH ILONA ÉS CSAPATA KÉZI VEZÉRLÉSÉVEL MŰKÖDIK A HELYI HIVATALOS MÉDIA

Nehéz helyzetben lehet a városvezetéshez becsatolt helyi média, egyre erőteljesebben érződik, hogy a saját magát előszeretettel a szólás- és sajtószabadság bajnokaként feltüntető Matkovich Ilona és csapata kézi vezérlésével működnek, ékes bizonyítéka ennek két nemrégiben rendezett fórum.

Még a múlt hónapban volt egy Momentum-fórum a művelődési központban, ami érdeklődés híján csaknem elmaradt.

Az, hogy végül mégis elmondhatta beszédét a meghívott jeles vendég, nos, az nagyjából Tótváradi-Nagy Bence jobbikos városházi képviselő, Inotay Gergely és Kiss Zsolt János alpolgármesterek jelenlétének, no meg a város országgyűlési képviselőjének sajtóeseményeit igen gyakran „elfelejtő” helyi tévé egyik vezető-szerkesztője lelkes mikrofonos-kamerás érdeklődésének volt köszönhető.

Akkor rákérdeztünk az élénk médiaérdeklődés okára, s azt a választ kaptuk, hogy egy fontos párt (ez lenne ugyebár az oldalvizes Momentum) országgyűlési képviselőjének itteni felbukkanása azért igenis hírértékű.

Ezzel szemben a jelek szerint a Váci Polgári Estek telt házas fórumai bezzeg nem hírértékűek szerintük, így aztán nem voltak kíváncsiak a legutóbbi eseményre sem, amikor pedig a nemrégiben kinevezett igazságügyi miniszter, Tuzson Bence volt a házigazda Rétvári Bence országgyűlési képviselő beszélgetőpartnere.

Csak ez a két esemény, az egyik kihangosítása és a másik elhallgatása is jól érzékelteti, hogy mit kezd a balliberális-szivárványos oldal a szólás- és sajtószabadsággal, ha a hatalom birtokába jut, akár csak helyi szinten is.
Elképzelhető, hogy ha nagyobb ráhatásuk lenne, minden csatornán dőlne ránk a gender-érzékenyítés, a migránsáradat érkezése miatti éljenzés, a rezsicsökkentésre irányuló intézkedések (stb.) elleni szájtépés .
A jövő évi európai és helyhatósági választásokhoz közeledve egyre nagyobb jelentősége lesz annak, hogy miről szólnak a helyi tudósítások, s mi az, amit a városvezetés sajtója
igyekszik elhallgatni, elnémítani, médiatrollokkal semlegesíteni.