JÓ HÍR VÁCNAK: KORMÁNYZATI TÁMOGATÁST KAPOTT GÉPJÁRMŰBESZERZÉSRE A ZSARU-CAR POLGÁRŐR EGYESÜLET

A Zsaru-Car Polgárőr Egyesület kormányzati forrásból 6.698.000 forintot nyert a Magyar Falu Program pályázatán gépjármű beszerzésre – közölte közösségi oldalán az egyesület vezetője.

Kovács István bejegyzésében az áll, hogy „a hamarosan beguruló gépjármű nagyban segíti a polgárőrség munkáját és a szoros, eszközeinkre is kiterjedő együttműködésnek köszönhetően a Vácért Polgárőr Egyesület is profitál a beszerzésből.”

Kovács István rámutatott: „az Imre Zsolt kezdeményezésére létrejött váci polgárőr csapat több esetben fogja tudni használni egyesületünk gépjárműveit. Amint megérkezett az autó, be fogjuk mutatni!”

Mint ismert, szeptember végén hivatalosan is megalakult a Váci Polgárőr Egyesület. Akkor az önkéntes szolgálat elindítója, Imre Zsolt azt nyilatkozta, hogy „Vácott egyre tarthatatlanabb közállapotok uralkodnak, a város utcáin, látogatott terein számos alkalommal találkozunk öntudatlan állapotban lévő hajléktalanokkal, akik viselkedésükkel, deviáns magatartásukkal közfelháborodást keltenek városszerte. Gyanús, csoportokba verődött figurák tűnnek fel a város különböző részein, megszaporodtak a besurranásos lopások, erőszakos cselekedetek, autófeltörések. A lakosság részéről egyre többen jelzik, hogy féltik a biztonságukat, este nem mernek az utcára menni.” Imre Zsolt hangsúlyozta továbbá, hogy szerinte „a városvezetés képtelen úrrá lenni a helyzeten.”