SZÁDOCZKI IMRE: FELHÁBORÍTÓ, HOGY MATKOVICH ILONA NEM ÁLLT KI A VÁCIAK MELLETT

Felháborítónak nevezte Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke a VácOnline-nak adott interjújában, hogy Matkovich Ilona polgármester nem állt ki a váciak mellett, amikor Karácsony Gergely főpolgármester azzal fenyegetőzött, hogy elzárja a vízcsapot.

Veszélyeztette volna a főváros vonzáskörzetében élők vízellátását, ha a főpolgármester felmondja az agglomerációs településeket érintő vízátadási szerződéseket – mondta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. V. Németh Zsolt közölte: Budapest körül tucatnyi település ellátását biztosítja a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., amely a Fővárosi Vízművek Zrt.-től kap vizet. A szerződések felmondása ezt az állapotot veszélyeztette volna, a kormány ezért döntött úgy, hogy a jogszabály-módosítással megakadályozza a főpolgármester kezdeményezését.

A kormány tehát igen, Vác balliberális polgármestere azonban nem állt ki az állampolgárok mellett.

Ezt sérelmezi Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke is. Mint mondta: „felháborító, hogy Vác polgármestere, Matkovich Ilona egyáltalán nem szólalt meg az ügyben, nem határolódott el barátja mindent alulmúló ötletétől, ami azt eredményezte volna, hogy elzárják városunkban a vizet. Pedig ilyenkor kellene felelős vezetőnek lenni!” – szögezte le Szádoczki.