A STÍLUS MAGA AZ EMBER – A VÁROSHÁZA CÁFOLAT HELYETT CSAK RÁGALMAZNI TUD

Nem tudta letagadni a Védjük meg Vácot! petícióban leírtakat a váci balliberális önkormányzat újságja, ezért inkább cikkükben rágalmazták azokat a helyi jobboldali, baloldali és független közéleti vezetőket, akik közös nyilatkozatban mondták ki: Vácot az elmúlt három évtized legrosszabb vezetése irányítja 2019 óta. 

Mint ismert, egykori MSZP-s és Fideszes országgyűlési képviselők, rendszerváltó jobboldali és tősgyökeres baloldali polgármesterek, független polgármester-jelöltek és helyi civil vezetők közösen állítják: a mostani baloldali városvezetésnél nem volt soha rosszabb kezekben Vác a rendszerváltás óta.

A Védjük meg Vácot! Közéleti dokumentumot  aláírta Rétvári Bence Vác KDNP-s országgyűlési képviselője és Bartos Ferenc Vác rendszerváltó polgármestere; Bóth János Vác korábbi MSZP-s polgármestere és országgyűlési képviselője; Papp Éva a DK korábbi választókerületi elnöke, a Közösen a Városért Egyesület elnöke; Néveri István ügyvéd, korábbi független polgármester-jelölt; Vásárhelyi Tamás korábbi civil polgármester-jelölt, a Közösen a Városért Egyesület tagja; Csereklye Károly a Vác Városért Választási Egyesület önkormányzati képviselője; Szádoczki Imre a váci Fidesz elnöke; Szabó Csaba a váci Fidelitas elnöke; Imre Zsolt korábbi Fideszes országgyűlési képviselő, a Váci Polgári Fórum vezetője; Lukács Balázs a Polgári Vállalkozók a Dunakanyarért Egyesület elnöke; Turai János a Duna-Ipoly-Galga Holokauszt Oktatási Központ vezetője; Kucsák Gábor könyvkötőmester; Papp László a Modern Művészeti Gyűjtemény vezetője.

Az aláírók szerint „Matkovich Ilona rezsimje botrányt botrányra halmoz. A fékezhetetlen privatizáció, a városi vagyon felélése, az adóemelések, az agresszív stílus és a korrupció nem szolgálja a város érdekeit. A város vagyona csökken, miközben a városvezető családjának vagyona ugrásszerűen nő. Folyamatosan csökken a váciak bizalma a városvezetők iránt.”

Szóvá tették azt is, hogy „a környező települések soha nem látott fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években. Vác eközben milliárdos kormányzati forrásokról mondott le, mintha a városvezetők célja nem a településük fejlesztése, hanem a politikai feszültségkeltés lenne. A Matkovich rezsim hozzáértés hiányában nem a városfejlesztésre fordítja a legnagyobb energiáit, hanem a politikai acsarkodásra és városházi fenyegetőzésekre. Városunk megítélése eközben évek óta zuhan.”

A Matkovich Ilona vezette önkormányzat havilapja is foglalkozott a petícióval.

Mivel a leírtakat nem tudták cáfolni, inkább támadták az aláírókat. Külön bekezdést szenteltek mindenkinek, aki csatlakozott a petícióhoz és súlyos vádakkal illették a személyeket. 

Állítólag megkeresték az üggyel kapcsolatban Matkovich Ilonát is, aki a cikkben leírtak szerint „nem kívánt reagálni a dokumentumra”; vagy inkább nem tudott?