EGYRE TÖBB SZOLGÁLTATÁST IGÉNYELHETNEK ELEKTRONIKUS ÚTON A NYUGDÍJASOK

Tovább bővült a nyugellátást igénylők és az ellátásban részesülők által elektronikus úton igénybe vehető szolgáltatások köre. A magyarorszag.hu portálon KAÜ-s azonosítás és TAJ-szám megadása után számos ügyben lehet tájékozódni. A szolgáltatások igénybevétele ingyenes.

A magyarorszag.hu kormányzati portál Személyre Szabott Ügyintézési Felületén új, azonnali ügyintézést biztosító nyugdíjbiztosítási szolgáltatások érhetők el. Az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások kizárólag Központi Azonosítási Ügynök azonosítással és valós TAJ-számmal rendelkező ügyfelek részére érhetők el, és azt kizárólag a saját nevükben használhatják.

Az ügyintézés az alábbi lehetőségekkel bővült:

  1. Folyósítási információk lekérdezése: Az alkalmazás segítségével az ügyfelek tájékozódhatnak a számukra havi rendszerességgel érkező nyugellátások folyósítási adatairól.
  2. Éves értesítő lekérdezése: A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság minden év januárjában, az ellátások tárgyév január hónapban és az előző évben utalt összegéről tájékoztatja a nyugdíjasokat. Az alkalmazás segítségével lekérhető az úgynevezett éves értesítő nyomtatvány másolati példánya.
  3. Folyósítási adatokról igazolás kérése: A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülők kérhetik elektronikusan hitelesített igazolás előállítását, és annak tárhelyre küldését a számukra folyósított ellátások összegéről.
  4. Az ügy állapotának lekérdezése nyugdíjbiztosítási eljárásokban: Ezzel a szolgáltatással lehetőség van a nyugdíjbiztosítási ügyek ügyintézési folyamatának nyomon követésére, az ügy aktuális állapotának megismerésére.