FIATALOK PRÓBÁLTAK DRIFTELNI VÁCON, DE FÁNAK CSAPÓDTAK – VIDEÓ

Driftelni akart egy autó Vácon, de szerencsétlenül jártak a benne utazó fiatalok; fának csapódtak a kocsijukkal. A kéziféket behúzó fiatal 2 év feltételes ügyészi felfüggesztést kapott.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást az ellen a fiatal férfi ellen, aki barátja autójában utazva berántotta a kéziféket, melynek következtében a kocsival egy fának csapódtak – közölte a Fővárosi Ügyészség.

A húszas éveiben járó fiatal a vád szerint 2022 májusában barátja autójában utazott az anyósülésen, mögöttük pedig egy lány ült. Az autó vezetőjével éppen azt tesztelték, hogy a kocsi átalakított futóműve hogyan viselkedik a használatban. A lány a hátsó ülésről mobiltelefonjával videózta a történéseket. Az előzetes megbeszélés alapján azt is tesztelni akarták, hogyan változik meg az autó irányítása és stabilitása, ha menet közben berántják a kéziféket.

Vác Deákvár és Máriaudvar közötti részén haladva az elkövető utas hirtelen – ekkor előzetes figyelmeztetés nélkül – berántotta a kéziféket. A jármű a blokkoló fék hatására elveszítette stabilitását, balra letért az útról és egy fának csapódott. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg.

A féket berántó fiatal cselekménye közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására alkalmas. A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben – figyelemmel az ügy és az elkövető összes személyi körülményére – a férfival szemben 2 év időtartamban feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott – olvasható a közleményben.

Amennyiben az ügyészség által meghatározott 2 év eredményesen telik el és az elkövetővel szemben újabb eljárás nem indul, akkor az eljárás megszüntethető.

A félresikerült manővert itt nézhetik meg.

 

videó, forrás: facebook.com/Magyarország Ügyészsége