KŐHÍD UTCAI LAKÓK: „MÁR AZT VÁRJUK, HOGY MEGBUKJON A VÁROSVEZETÉS!”

Dühös lakók gyűltek össze péntek délelőtt a Kőhíd utca és a 2. sz. főút találkozásánál, ahova a közelmúltban menetdinamikai küszöböt, ismertebb nevén fekvőrendőrt telepíttetett a baloldali többségű önkormányzat.

A Kőhíd utca lakói a forgalomlassító küszöb helyét kifogásolják, szerintük ugyanis túl közel került a főúthoz és attól félnek, hogy emiatt a főútról letérők túl lassan fognak a Kőhíd utcába kanyarodni, ami balesetek kialakulásához is vezethet az elágazónál. A lakók már az építkezés megkezdésekor annak leállítására és újragondolására kérték Matkovich Ilona polgármestert, aki ezúttal sem állt szóba velük.

A Kőhíd utca lakóinak tapasztalata az, hogy amióta a polgármester fiának építkezése elkezdődött, veszélyesebbé vált a közlekedés a lakóhelyükön. Éppen ezért régóta kérték már az önkormányzattól azt, hogy végezzenek balesetbiztonsági intézkedéseket. Ígéretet ugyan kaptak rá a körzet képviselőjétől, Kászonyi Károlytól is, de a tervekből máig csupán három menetdinamikai küszöbre futotta, ráadásul olyan helyeken, ahol az itt élők szerint többet ártanak, mint használnak a fekvőrendőrök.  

A lakók eredetileg azt kérték az önkormányzattól, hogy a lakóparkot építtető Pajor Dániel cége állja a balesetbiztonsági beruházások költségeit, most mégis az önkormányzat fizette ki a fekvőrendőrök telepítését. Vác hivatalos oldalán is megjelent, hogy az elkészült sebességkorlátozó műtárgyakra összesen 6 millió forintot fordított a városi költségvetés.

Szerettük volna megtudni, hogyan értékeli a fekvőrendőrök telepítését a balliberális önkormányzat, ezért e-mailben sajtókérdéseket küldtünk Matkovich Ilonának. A polgármestertől megkérdeztük, hogy ki és milyen szakvélemény alapján választotta ki a menetdinamikai küszöbök típusát és helyét. Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, hogy jogosnak találja-e a lakók panaszát? Cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz Matkovich Ilonától. A vac.hu oldalon is csupán annyit találtunk, hogy ezzel a módszerrel igyekeznek megvédeni a száguldozóktól a járókelőket és a kerékpárral közlekedőket.

Az erről készült tudósításunkat a facebook-oldalunkon nézhetik meg.