MOLNÁR J. PÉTER: FERJANCSICS ALPOLGÁRMESTER BELECSAPOTT A LECSÓBA

Apró, ámde nem jelentéktelen információmorzsát szórt szét a minap Ferjancsics László alpolgármester saját közösségi oldalán saját magáról. Mivel alpolgármester úr már folyamatos kampány üzemmódban működik, és jószerével azt is közzé teszi, ha elmegy egy kellemes esti sétára választókörzetében, nem könnyű kiszúrni az apró megosztást, ami gyakorlatilag a lényeget jelenti.

Ferjancsics alpolgármester ugyanis fontosnak tartotta megosztani, hogy Gyurcsány Ferenc, bukott miniszterelnök Vácon járt a Lecsófesztivál idején, és meg is kóstolta a DK-s lecsót. Nos, aki ismeri alpolgármester úr politikai életútját, amely gyakorlatilag átölel minden színt és oldalt, annak nem új szereplő Gyurcsány Ferenc.

De ha kicsit mélyebben belegondolunk, mit is jelent ez? Ferjancsics alpolgármester mostanában szereti a szürke eminenciás szerepet. A joviális helyi politikus álcája mögött rejtőző Mini Macchiavelli keze nyoma ott látszik megannyi előkészített döntésen, és folyton teli olajoskannája sosem pihen, ha a szivárványkoalíció szavazógépébe netán porszem kerülne.

Ferjancsics alpolgármester okos. És nagyon ravasz is. Ezúttal azonban nem volt elég körültekintő. A magyar politikai térképen ugyanis nincs még egy név, ami annyira elutasított lenne, mint Gyurcsány Ferencé. Vele reklámozni magát nem éppen nyerő ötlet, hacsak nem elégszik meg a DK tíz százalék körüli szavazóbázisával. Ha pedig ez így lenne, az Vácnak régen rossz. Manapság ugyanis nincs olyan elemző, amely Gyurcsány Ferencet és pártját, a Demokratikus Koalíciót győzelemre esélyes tényezőként említené.

Egy helyi politikusnak pedig, lett-légyen akár alpolgármester az illető, városa érdekében minimum arra kellene törekedni, hogy az országot vezető politikai pártokkal legalábbis beszélőviszonyban legyen. És ez Gyurcsány Ferenccel nem fog menni. Mondjuk miért is kérem számon ezt Vác város alpolgármesterétől? Mikor ezt az egyszerű matekpéldát a polgármesternek se sikerült eddig megoldani. De legalább belecsaptak a lecsóba. Az már más kérdés, hogy ez Vácnak hogy fog ízleni.

 

kiemelt fotó: facebook.com/Ferjancsics László