CSÜTÖRTÖKRE HIDEGFRONT VET VÉGET A SZEPTEMBERI KÁNIKULÁNAK

Záporokkal, zivatarokkal érkezik a lehűlést hozó hidegfront, csütörtökre elbúcsúzhatunk a 30 fok fölötti maximumoktól – írja az időkép.

Máig tart a szeptemberi kánikula, majd késő délután nyugat felől hidegfront érkezik, csütörtökön a legtöbb helyen már 30 fok alatt marad a hőmérséklet.

A hidegfront záporokat, zivatarokat hoz. Ma a késő délutáni, esti órákban még csak nyugaton, északnyugaton lehet számítani rájuk, csütörtökön viszont többfelé. Országos, áztató eső azonban továbbra sem lesz; az intenzívebb gócokból azonban lokálisan 15-25 milliméter eső is lehullhat.

A szél északira-északnyugatira fordul, többfelé feltámad, zivatarokban erős, viharos lökések is lehetnek. Csütörtökön érezhetően visszaesik majd a hőmérséklet, 21 és 29 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Az igazi ősz azonban továbbra sem köszönt be. Pénteken és a hétvégén ugyanis újra egy-két fokkal melegebb levegő érkezik fölénk. Szombaton és vasárnap így 24-29 fok közé melegedhet napközben a levegő. A napsütést csak helyenként zavarhatják meg záporok, esetleg zivatarok.