SZÁDOCZKI IMRE: MI SZÉGYELLTÜK MAGUNKAT MATKOVICH ILONA HELYETT

Matkovich Ilona leszerepelt polgármesterként, amikor ünnepi szónoklat helyett kampánybeszédet mondott az államalapítás ünnepén – erről beszélt Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke a VácOnline-nak adott interjújában.

A helyi Fidesz is részt vett a váci központi ünnepségen, augusztus 20-án. Szádoczki Imre szerint azonban társaival alig hittek a fülüknek, amikor meghallgatták a balliberális polgármester beszédét.

V.O.: Mi váltott ki önökben visszatetszést Matkovich Ilona beszédével kapcsolatban?

Sz.I.: Az, hogy gyakorlatilag beindította a 2024-es választási kampányt. Burkoltan bírálta a kormányt, bírálta a térség országgyűlési képviselőjét; nem adta meg az ünnep méltóságát. Mi szégyelltük magunkat helyette! Matkovich Ilona teljesen máshogy gondolkodik az államalapításról, mint a legtöbb jóérzésű ember.

V.O.: A Facebook nemrég törölte a Fidesz-Vác oldalt, amit azóta már visszakaptak. Korábban azt nyilatkozta, hogy az ügyben feljelentést tesznek. Ez megtörtént?

Sz.I.: Természetesen, a feljelentést megtettük a rendőrségen. Ki is hallgattak az üggyel kapcsolatban, a nyomozás folyamatban van. Vannak információink is a lehetséges elkövetőről, aki jelentette az oldalunkat. Ez nagyon váratlan és mellbevágó fordulat volt számunkra, annál is inkább, mert mindig nagyon figyelünk arra, hogy ne sértsük meg a közösségi alapelveket, amiknek megsértésére hivatkozott a Facebook. Szerencsére újra tudjuk használni az oldalunkat, ami a kampány idején egy nagyon fontos platform lesz számunkra. Ott tudjuk ismertetni választási programunkat rengeteg emberrel.

V.O.: Ha már a Facebook-nál tartunk, térjünk ki arra a bejegyzésre, amit épp az interjúnk előtt talált meg. Fehér Zsolt önkormányzati képviselő oldalán látható egy fotó a munkabér utalásáról, ami szerint 145.986 forintot keres. Miért nevette el magát, amikor meglátta ezt a bejegyzést?

Sz.I.: Azért, mert ez az ember egy varázsló, ha képviselőként ebből az összegből él. Arról azonban nem írt a posztjában, hogy esetleg valahol keres-e még némi aprót. Bár vele kapcsolatban olyan munkahelyről, ahová reggel be kell menni és esetleg néhány órát dolgozni is muszáj, nemigen lehet hallani. Ha tényleg csak ennyiből kell megélnie, akkor én magam fogok neki gyűjtést szervezni. Nem szeretném, hogy nélkülözzön.