A VÁROSHÁZI PROPAGANDAÚJSÁGNAK MÉG A KÉRDŐJELES MONDATAIT SEM ÉRDEMES KOMOLYAN VENNI

Az legyen a legnagyobb öröme a helyhatósághoz becsatolt, így-úgy megvett és kifizetett kommunikációs sáskahadnak, ha felfedeznek egy-egy SAJTÓHUBÁT, névelírást nekik nem tetsző oldalakon, miközben hivatalos helyi médiájukban ezerrel csúsztatnak, hazudoznak városi közpénzből. Ezt csak azért írjuk, mert a városvezetés (tizenegy!!! impresszumi
munkatárssal előállított) havi propagandaújságjának augusztusi száma ismét nagyjából egy hazugságlap. Még a kérdőmondatait sem érdemes komolyan venni.

Kezdjük a címlapi főcímmel, miszerint „Akkorát vigadtunk, mint még soha!” – hát ez máris egy brutális hazugság, ráadásul rávilágít, hogy olyan az önkormányzati lap, amilyen maga a szivárványos helyhatóság: nagyot mond, ámde keveset teljesít.

Ad egy: volt itt egy, a vigalom light időszak előtti világ, amikor szó szerint hömpölygött a nép a vásári forgatagban nem csupán az alsó Duna-parti sétányon, hanem mindenütt, a hazai úgymond mainstream csapatokat überelve még világsztárok is eljöttek koncertezni Vácra, monumentális komolyzenei kórushangversenyt lehetett élvezni a Konstantin téren, napközben meg számos helyszínen voltak utcaszínházi és kisgyerekes családoknak szóló attrakciók…

Ad kettő: legalábbis visszatetsző ez a túlzó lelkendezés azért is, mert közben a városvezetés folyamatosan azért siránkozik kórusban és kánonban, merthogy szerintük a gonosz állam nem ad forrást semmire, nincs elég pénz a városi kasszában.

Ad három: a propagandalap szerint soha nem látott sikerű vigalom kapcsán azért rongyrázásra, sőt még durrogó sziporkáztatásra is volt zseton, miközben pont a szivárványos oldalon divat átkozódni például az augusztus 20-i nemzeti ünnepi tűzijáték kapcsán – úgy látszik, a Matkovich-csapattól az ilyesmi is rendjén van.

Az érdemtelen nagyot mondás után következzék egy ordas csúsztatás, mely szerint elvették a várostól a Bernáth iskolát, KDNP-s javaslatra.

A gyűlölködő, egyházellenes hangulatkeltéssel szemben a Bernáth iskola itt maradt ugyebár, fizikailag nem is lehetne másként, de a lényeg, hogy az ingatlan tulajdonjogának kötelező átruházásáról van szó a fenntartó Északpesti Református Egyházmegye javára mindaddig, amíg a mostani funkció szerinti működést biztosítják.

Végül, hogy valamiben azért igazat is adjunk a lapnak: az tény és való, hogy Inotay Gergely alpolgármester belvárosi körzetében az utak állapota a legnagyobb kihívás. Nos, legalábbis az egyik legnagyobb a sok közül. Hiszen már-már olyan állapotok uralkodnak, mintha egy hátrányos helyzetű, világvégi apró-faluban döcögnénk, leszámítva persze a gépjárművek sokaságát.