SZÁMOS VÁCI POLGÁR KAPOTT RANGOS ÁLLAMI KITÜNTETÉST AUGUSZTUS 20-A NEMZETI ÜNNEPE ALKALMÁBÓL

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke augusztus 20-ai állami ünnepünk alkalmából számos váci polgárt részesített kiemelt rangú kitüntetésben.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozat:

Kenyeres Oszkárnak, a Hazajáró című műsor szerkesztőjének, a Hazajáró Egylet alapítójának a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a „Hazajáró” című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként.
Moys Zoltán írónak, rendezőnek, a Hazajáró Egylet alapító elnökének, a Börzsöny Akciócsoport alapítójának a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a „Hazajáró” című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként.
Mihályi László cukrászmesternek, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosának, a magyar cukrászat gazdag hagyományait nemzetközi trendekkel ötvöző, innovatív cukrászművészete elismeréseként.

Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozat:

Kucsák Gábor könyvkötőmesternek, a Kucsák Könyvkötészet és Nyomda tulajdonosának, ügyvezetőjének, a Magyar Kolping Szövetség Váci Kolping Családja elnökének, a Vác Városért Alapítvány kuratóriumi elnökének, nagy szakértelemmel végzett munkája, valamint a helyi közösségért folytatott fáradhatatlan tevékenysége elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozat:

Lukácsné Tamás Katalinnak, a Lukács és Tamás Kft. tulajdonosának, ügyvezető igazgatónak a gépjárműjavítás és -kereskedelem területén végzett, négy évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Tisztelettel gratulálunk a kitüntetetteknek!

Rögtön tegyük hozzá, hogy a tiszteletbeli váci polgárnak tekinthető Kiss Stefán Mónika filmes alkotó, a Memento mori – A váci legenda című film producer-rendezője is a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetés díjazottjai között van.

Az alkotó így mondott köszönetet az elismerésért közösségi média oldalán:
„A magyar állam egyik legmegbecsültebb kitüntetésében részesültem augusztus 20-a alkalmából.
Tisztelettel köszönöm, hogy nekem ítéltetett! Hála a családomnak, a hazámnak, de legfőképp a Jóistennek!
Olyan nincs, hogy ne legyen egy álmod, egy szerelemgondolat… Majd amikor az álmod megvalósításának a felénél jársz, már jön is a következő… Borzasztó! Így
mindig izzol… Nos, így alkotunk. És mindez, ami az érdemkereszt mögött van… a HAZÁÉRT! Mindörökké!