MÓDOSULT AZ SZMSZ: A POLGÁRMESTER SZŰK CSAPATA IMMÁR NEM KABINET, HANEM TITKÁRSÁG, HOGY ODA NE ROHANJUNK!

A júliusi ülésen a képviselő-testület módosította az önkormányzat szervezeti- és működési szabályzatát, amely döntés egyik hú, de lényeges velejárója, hogy a polgármester-asszony közvetlen hivatali sleppjének elnevezése immár nem kabinet, hanem titkárság.

És ebben a kis csapatban immár nem szerepel a Vácot ösztönből uraló polgármester-asszony egyik különösen kegyelt barátnőjének neve. Lehet, összevesztek, lehet, másképp intézik a foglalkoztatást, lehet bármi. Ám valószínűleg nem sokat tévedünk, ha újra leírjuk: a háttérben az lehet főképp, hogy a munkaügyi hatóság vizsgálata megállapította, miszerint Matkovich Ilona törvénytelenül alkalmazta Iványi Károlynét kabinetfőnöki megbízási szerződéssel.

A Pest Vármegyei Kormányhivatal jelentése a városháza számára is ismeretes, kérdés, hogy Matkovich és kandúrcsapata (Ferjancsics László, Inotay Gergely, Kiss Zsolt János alpolgármesterek) vajon mi mindent engedett és enged még meg magának barátok és üzlettársak „fontos” hivatali munkához juttatása címén.