FOLYAMATOSAN SZÁLLÍTJÁK A TANKÖNYVEKET AZ ISKOLÁKBA

Tavasszal 12,5 millió tankönyvet rendeltek az iskolák, pótrendelésben pedig az év végéig még további egymillió példány megrendelése várható – közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára. Maruzsa Zoltán emlékeztetett: a tankönyveket mindenkinek ingyenesen adják.

A 2023/24-es tanév köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékében 36 kiadó 2313 taneszköze szerepel. Ennek 60 százaléka állami kiadású, 40 százaléka pedig nem állami kiadók terméke. Az idei rendeléshez az Oktatási Hivatal 130 tankönyvet újított meg; elsősorban a negyedik, a nyolcadik és a tizenkettedik évfolyamon.

Maruzsa Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a most kiszállítandó tételekkel jelentős fejlesztés zárul le. A 2020-ban módosított Nemzeti alaptanterv módosításait felmenő rendszerben vezetik be, és a most kezdődő tanév ennek a bevezetésnek az utolsó éve; a 4., 8. és 12. évfolyamon is már a megújított tankönyvekből tanulhatnak a diákok.

A tankönyvek kiszállítása augusztus 31-ig tart. Az iskoláknak augusztus 21-től már lehetőségük van pótrendelések leadására, amelyeket szeptember 15-ig fogadnak.