„REMÉLEM, JÖVŐRE NEM LESZNEK MEGVÁLASZTVA” – MATKOVICHÉK LEVÁLTÁSÁT VÁRJÁK A VÁCIAK

Ismét heves indulatokat váltott ki olvasóinkból több olyan cikkünk témája is, amik a város lakóit és a baloldali városvezetést érintik. Sokan már most Matkovich Ilonáék leváltását várják, pedig még majdnem egy év van a választásokig.

Beszámoltunk arról, hogy Matkovich Ilona ismét nem állt ki a váciak mellett. A képviselő-testület áprilisi ülésén döntöttek arról, hogy a Kőhíd utcai lakók közkedvelt parkját kijelölt építési területről zöldterületi közparkká minősítik vissza. Ez azt jelenti, hogy Matkovichék nem adhatják el és nem építhetik be, hanem park marad a lakók részére. Amikor szavaztak a képviselők a polgármester nem nyomott gombot, vagyis nem támogatta azt, hogy a Kőhíd utcai terület park maradjon. Hájas Attila, a Kőhíd utca egyik lakosa szerint ez felháborító, különösen azért, mert egy korábbi lakossági fórumon Matkovich azt ígérte, hogy megmaradnak az ott lévő zöldterületek. A képviselők 10 igen és 2 nem szavazattal 1 tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy megtartják parknak a területet. Az ülésről készült jegyzőkönyvben az áll, hogy 2 fő nem szavazott, vagyis Matkovich Ilonának volt még egy társa, aki nem foglalkozott a Kőhíd utcai lakók kérésével.

A váciak szerint:

„Mit is vártunk császárnőnktől….”

„Hiénakovics….”

„Matkovics – hiénakovics”

Megírtuk azt is, hogy a nyári hőség ellenére sem működik a Bécsi kapunál lévő ivókút, ami felfrissülést nyújthatna a turisták által is látogatott városrészen. Az ivókút leszerelését korábban már fontolóra vette a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság, végül mégis úgy döntöttek, hogy megtartják. Kérdés, hogy mi célból? Ugyanis nemhogy nem működik, de még csúfságra is van a Bécsi kapunál; benne egy marék cigarettacsikkel. A Bécsi kapu környéke elhanyagolt képet mutat. Oldalfalainak tetején már méteres a gaz.

A váciak szerint:

„Remélem jövőre nem lesznek megválasztva!”

„Ez nagyon érdekes!! Rengeteg turistacsoport megy át a téren Bécsi kapu érintésével a Kőkaput megtekinteni Börtönt stb!! Jó lenne egy ivókút!!”

„Mit akarsz 1 román kisvárosban, ahol saját törvényalkotó testület dolgozik azon, hogy minél szarabb legyen a város, a kormány hibájából.”