MOKÁNSZKY ZOLTÁN FIDESZ-KDNP-S KÉPVISELŐ: „MATKOVICHÉK FELÉLIK A VÁROS VAGYONÁT”

A balliberális többségű önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok sorsáról egyeztetett a város képviselő-testülete a legutóbbi ülésén. Négy lakás esetében nem egyértelmű, hogy megtartják vagy eladják azokat; egy üzlethelyiséget pedig már biztos, hogy pénzzé tesznek Matkovichék.

Az önkormányzat május 2-tól megszüntette négy lakás használati szerződését a Váci Humán Szolgáltató Központtal. Amikor Pető Csilla fideszes képviselő megkérdezte, hogy mi lesz az ingatlanok sorsa, nem kapott egyértelmű választ a baloldali polgármestertől. Ezt követően Ferjancsics László alpolgármester közölte, hogy az ő választókörzetében lévő lakások esetében azért fog lobbizni, hogy ne adják el azokat.

Erre már a kormánypárti képviselők is felkapták a fejüket, mert attól tartanak, hogy Matkovichék folytatják a város vagyonának kiárusítását és eladják az egyébként jó állapotban lévő lakásokat.

Mokánszky Zoltán Fidesz-KDNPS-s képviselő arra emlékeztette Matkovich Ilonát, hogy a kampányban azt hangoztatta: megakadályozná a város vagyonának kiárusítását. Ennek ellenére Mokánszky szerint folyamatosan ezt teszi a baloldal.

Az elmúlt három és fél évben már eladtak 51 önkormányzati lakást és több üzlethelyiséget is. Mokánszky rámutatott arra is, hogy míg korábban csak a rossz állapotú ingatlanokon adtak túl, ma már a jó állapotúakat is árusítják. 

Matkovich erre csak annyit tudott mondani, hogy mindez része az ő vagyongazdálkodásuknak. 

Pető Csilla kormánypárti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az Emberi Kapcsolatok Bizottság ülésén egyetlen bérlakásra több mint háromszor túljelentkezés volt, ezért szerinte érdemes lenne megfontolni a szóban forgó lakások bérbeadását az eladás helyett.

Végül nem derült ki, hogy konkrétan mit kezdenek majd a megüresedett lakásokkal.

A Széchenyi utca 17. szám alatti üzlethelyiség sorsa viszont eldőlt. A 67 négyzetméteres, földszinti helyiséget 44.081.889 forint + Áfáért adja el az önkormányzat a jelenlegi bérlőnek, amiben benne van a homlokzati felújítás költsége.

Mokánszky Zoltán ezt is kifogásolta, ugyanis meggyőződése, hogy az ingatlan jó állapotban van és semmi sem indokolja az eladását. Már csak azért sem, mert ennek az üzlethelyiségnek a bérleti díjából – ami az inflációval minden évben növekszik – évente több mint 3 millió forint bevétele van az önkormányzatnak, ami hiányozni fog a város kasszájából.