TIZENKÉT TONNA ADOMÁNYT KAPOTT A VÁCI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ

Több mint 12 tonna adományt vehetett át a Váci Egyházmegyei Karitász december 14-én. A térségben élő rászoruló családok még karácsony előtt megkapják a tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot – tudósított az eseményről a 0627.hu.

A Híreske-Gasztro Kft. több mint 12 millió forintnyi adományt juttatott el a váci karitászhoz, akik Vácon és a térségben élő rászorulók között osztják szét a csomagokat. Az átadó ünnepségen Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője köszönte meg Vida Sándornak, a cég ügyvezetőjének felajánlását.

Úgy fogalmazott: örömteli, hogy a vállalkozások is gondolnak arra, hogy ebben az időszakban támogassák azokat, akiknek valóban segítséget jelent az adomány. A krumpli, a hagyma, a cukor és a liszt pontosan azok az alapvető élelmiszerek, amikre minden háztartásban szükség van, és amelyeknek sok esetben az ára valóban érezhető mértékben, egy szankciós felárral sokkal magasabb, mint korábban volt.

Emlékeztetett: minden arról szól, hogy az orosz-ukrán háború miatt kialakult energiaválságban, szankciós válságban kik kerülnek nehezebb helyzetbe. A nagyhatalmak egymásnak feszülnek, aminek az igazi kárvallottjai azok az emberek, akik a mindennapokban korábban esetleg nehézséggel küzdöttek. Jóval drágább beszerezni az alapvető élelmiszereket, és ha nem segítené Magyarországon az embereket a rezsicsökkentés, akkor a rezsi is az átlagfogyasztás alatt is többszörösére emelkedne.

Kovács Gábor, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója hozzátette: „Tárjátok ki a szíveteket!” – ez a mottója a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtésének. És ez egy felszólítás is mindannyiunk számára, hiszen ez a felhívás arra figyelmeztet mindenkit, hogy a szolidaritás, az embertársaink segítése, az nem egyszerű jótékonykodás, hanem hozzátartozik az ember teljességéhez.

Az advent valahogy azzal a várakozással jár mindenki számára, hogy előbb-utóbb eljutunk valami teljes örömhöz, a teljes boldogsághoz karácsonykor, és ehhez a teljességhez hozzátartozik az is, hogy kicsit kitágítjuk a látómezőnket, és segítünk mindenkinek, aki a környezetünkben él. Egy nagyon szép példával találkozhatunk most – fogalmazott.

Ismertette, hogy Vida Sándor adományának köszönhetően több száz csomag élelmiszerrel tudják segíteni a váci és Vác környéki rászorulókat.

Fotók: Rétvári Bence Facebook-oldal