EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – A DAMJANICH TÉREN MEGÁLLT AZ IDŐ

Ferjancsics Önmagáért László valóban nem járja körzetét. 2021. február 23-án megírtuk, hogy Damjanich terének van egy másik oldala is, ahol tavaly ősztől várják a lombkupacok és az összegyűjtetlen falevelek a fák alatt, az útszegély mellett a nagy teljesítményű lombszívót. Bár idén meg nem látták az utcákon, csak a régi módszer szerint gereblyézték és teherautókkal szállították el a lombot. A Damjanich téren megállt az idő. Az egész körzet más időzónába került, amit nem a mester, hanem a tanítvány irányít. 18 nap alatt sem a nagy teljesítményű lombszívó, sem egy teherautó nem jutott el a Damjanich tér Mackó presszó felőli oldalára.

A Földváry iskola mögött a gallyhalmokat közel egy hónapig nézhették a körzet szavazói, de múlt hét hétvégére legalább náluk rend lett. Ez volt a lakótelep utolsó szeglete, ahova Kiss Csináljunkrendet Zsolt elküldte a nagy teljesítményű ágdarálót. Úgy tűnik, hogy valaki fordítva ült fel a körzetben a felújított rugós-hintás pónira. Csak elkerüli a figyelmét, hogy ez így balesetveszélyes.

Újabb jelzést kaptunk egy sok gyermekes anyukától, hogy a Damjanich téren a híres kötélpiramisról bár eltávolították a szétfeslett köteleket, de egyúttal körbe is zárták a játékot, így a gyerekek nem használhatják. Az anyuka értetlenül áll az előtt, hogy miért nem hozzák rendbe, mi tart ennyi ideig?

A 2020-as októberi városházi hírekben még az előző városvezetésre hárították a felelősséget a játszóeszközök állapota miatt, de tegyük fel a kérdést, hogy 2019. október óta kié a felelősség? 2019. október óta nem ez az egyetlen játszóeszköz, amelyet nem állítottak helyre. Már eltelt másfél év! Rohamosan múlik az idő, most már nem lehet az előző városvezetésre terhelni a felelősséget.

Az idő múlik, a becsület fogy.

Tavaly ősszel meg büszkén cikkezett a körzet képviselője (Ferjancsics László), hogy a Rádi úti buszmegálló renitens „bérlőjének” helyzetét megoldotta a szavazóinak a megnyugtatására. Arról már nem cikkezett, hogy karácsony előtt már visszatért a „bérlő” és éppen annak a közkedvelt üzletnek a kerítése mellett szemlélődik, ahol korán reggel sokszor megfordul a körzet képviselője. Úgy tűnik, hogy tornyosulnak a gondok a körzetben.

Miután a Rácz Pál utcai sok szavazót rejtő négyemeletes házak lakói csütörtök reggelre egy ébredező hajléktalant kerülgethettek a ház tövében, ez már sokaknál kiverte a biztosítékot, így kaptunk erről fotókat.

Úgy tűnik, Ferjancsics Önmagáért László már önmagáért sem járja a körzetét és Kiss Csináljunkrendet Zsolt nem támogatja abban, hogy ez ne nyerjen igazolást.