EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – „A HÁZBÓL JELENTEM, SZÓLTAM A HIÁNYOS LOMBGYŰJTÉS MIATT”

Matkovich Ilona a fenti címmel jelentetett meg a Szavad oldalán egy írást 2016. december 18-án. Ezt írta: „Szóltam a hiányos lombgyűjtés miatt – Felhívtam a figyelmet, hogy a város több pontján található még összegyűjtött, de el nem szállított lombmennyiség, és kértem ennek összeszedését, mert nagyon gondozatlan képet mutat a városban” – írta akkoriban, amikor még csak képviselő volt. Posztolt is egy képet, amelyet akkoriban ijesztően durvának látott, és a város lakosságát rémisztgette vele. Íme a kép:

Matkovich Ilona, önkormányzati képviselőként ezt súlyosan problémásnak találta 2016. december 18-án – Szavad.hu

A Matkovich Ilona által megálmodott osztrák kisváros megvalósulását a városüzemeltetésért felelős alpolgármester Kiss Zsolt mestere, Ferjancsics László körzetében a napokban a szerkesztőségünkbe megküldött képek tanúsága szerint nem támogatja.

„Ahogy az éremnek is két oldala van, úgy a Damjanich térnek is a 2. sz. főút mentén. Úgy tűnik, Ferjancsics László elfelejtette a Damjanich tér Tragor utca és Flórián utca közötti választópolgárait. Talán azért, mert itt nem lakik annyi szavazó, mint a lakótelepen” – idéztünk egy nagymama leveléből.

2021. február 22-én továbbra sem teljesült az ígéret a lombgyűjtés január végi befejezésével kapcsolatban. Az elmúlt hetekre visszatekintve úgy tűnik, hogy az új városvezetés égisze alatt is voltak utcák és egyelőre maradtak utcák, ahol még lombot kell gyűjteni februárban, de talán még márciusban is. Reméljük, áprilisban már nem ez lesz.