EZ MATKOVICH: A SAJTÓBAN VENDÉGMUNKÁSOZIK ÉS MUNKÁSSZÁLLÓZIK, MIKÖZBEN A CSALÁDI CÉG ÁLTAL ÉPÍTETT LAKÁSOKBAN KÜLFÖLDIEK ÉLNEK

Eddig már mintegy 200 lakást építettek és adtak el Vácon azok a cégek, amik Matkovich Ilona családjának tulajdonában vannak. Több olyan ingatlanról is tudunk, amiket külföldiek laknak, pedig Vác balliberális polgármestere és az egész baloldal a vendégmunkások elleni leghangosabb tiltakozók.

Matkovich Ilona és rokonai bonyodalmas céghálót alakítottak ki az évek során. A közös bizniszben része van két fiának, Pajor Dániel Lászlónak és Pajor Leventének, valamint férjeinek, Pajor Tibor Andrásnak és Lelkes Istvánnak.

A cégjegyzékből már törölt Hangyavár Kft-vel, valamint a HPL Beruházó Kft-vel és a Geo-Art Team Kft-vel közel 200 lakást és családi házat építettek és adtak el már Vácon.

Tulajdoni lapok is bizonyítják, hogy az általuk épített ingatlanok közül többen jelenleg is külföldiek laknak.

Vajon Matkovich Ilona mit szól mindehhez, tudva azt, hogy a baloldal tiltakozik leghangosabban a vendégmunkások ellen? A váci balliberális önkormányzat folyamatosan munkásszálló és akkumulátorgyár építéssel riogatja a váciakat. Odáig elmentek az ügyben, hogy egyik közvéleménykutatásuk témái között szerepeltek az állítólagos beruházások.

Nemrég azonban ők maguk ismerték be, hogy szó sincs sem munkásszálló, sem akkumulátorgyár építésről. Amikor ugyanis Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke közadatokat igényelt a témában az önkormányzattól, maga Matkovich Ilona írta alá, hogy „Vác Város Önkormányzat a tárgyban adatot nem kezel.”

Vagyis Matkovichék tényként kezelnek olyan beruházásokat, amikről Vácon szó sincs csak azért, hogy védelmező szerepben tetszeleghessenek a városlakók előtt. Az viszont polgármesterként nem érdekli őt, hogy a családi bizniszek keretében felépült ingatlanokat külföldiek is lakják.

Annak is megvan a lehetősége, hogy még több külföldi költözik Vácra. Ugyanis Matkovich Ilona fiának cége – internetes hirdetések szerint – még nem adta el az összes lakást a Kőhíd utcában épülő botrányos lakóparkban. Az is elképzelhető, hogy akár százmilliókat fognak kaszálni az idetelepülő vendégmunkásokon, és éppen Matkovich Ilona családja fogja külföldi munkavállalók hosszútávú váci letelepedését jó pénzért biztosítani.