VIDEÓN MATKOVICH A GYEREKEI ÜZLETÉNEK HATÓSÁGI VIZSGÁLATÁRÓL – A LUJZA ÉS KORIANDER ÜGYÉRŐL SEM VOLT HAJLANDÓ BESZÉLNI MATKOVICH A TESTÜLETI ÜLÉSEN

Amikor jöttek a kérdések a Lujza és Koriander ügyéről a decemberi képviselő-testületi ülésen, Matkovich Ilona kikelt magából és belefojtotta a szót a felszólalókba.

Továbbra sem tűri Matkovich Ilona, ha a gyerekei bizniszei kerülnek szóba a testületi üléseken. Decemberben Csereklye Károly kérdezte meg, hogy ki adott engedélyt a polgármester gyerekeinek tulajdonában lévő Lujza és Koriander beépítésére?

Matkovich Ilona annyival el akarta intézni a dolgot, hogy írásban kap majd választ a felszólaló. Mokánszky Zoltán azonban ezt nem hagyta annyiban, és nyíltan szembesített mindenkit azzal, hogy a HÉSZ nem engedélyezi a Duna-parti sétányok előkertjében építmény létesítését, a Lujza és Korianderrel mégis kivételt tettek.

Mokánszky Zoltán később arra is emlékeztette Matkovich Ilonát, hogy korábban azt ígérte, megszünteti a városban az uram-bátyám viszonyokat, ezzel szemben most „a fiam-lányom világot erőlteti.”

A decemberi testületi ülés erről szóló részéről megnézhetnek egy videó-összeállítást a facebook-oldalunkon.

Mint ismert, nem kell lebontani a Matkovich Ilona gyerekeinek érdekeltségébe tartozó, szabálytalanul felhúzott vendéglátóhelyi teraszt. Az építményt két évvel ezelőtt emelték fel úgy, hogy a Helyi Építési Szabályzat tiltotta a Duna-parti sétányon a hasonló építkezéseket. A helyzetre az építési hatóság is felhívta a figyelmet, de Vác önkormányzata ahelyett, hogy bontásra szólított volna fel, inkább megváltoztatta a szabályozást. Az ügyben az építési hatóság is kimondta, hogy szabályszegés történt. A várost vezető balliberális többség végül módosította a szabályozást és engedélyezte négy vendéglátóhely számára fedett terasz építését a sétányon.

 

A videó-összeállítás forrása: facebook.com/Vác.hu