A NAGY MATKOVICH-MUTYI, A PADUC UTCAI TÖRTÉNET

Osztrák kisvárost, zöld várost ígért Matkovich Ilona, Vác baloldali polgármestere. Azonban, ahogy cikksorozatunk első részében rámutattunk, a családi cég
kasszájának megtömése; a harácsolás; a fia, Pajor Dániel gombamód szaporodó
társasházaival csak egyvalaki jár jól, és azok bizony nem a váciak.

Elevenítsük is fel, hogy miről is van szó. Mint arról előző cikkünkben részletesen beszámoltunk: Vác északi részén, a Kőhíd utcában a kiábrándult támogatói körében többen vetették Vác baloldali polgármesterének szemére, hogy a fia építkezése miatt elvettek tőlük több mint tíz darab hatvanéves fát, a parkot, a madarak élőhelyét, a gyerekek addigi életterét. Mindezt pedig azért, hogy a fia egy négyemeletes társasházat húzzon fel.

A Kőhíd utca után felkészül a Paduc utca? Tovább dübörög a családi biznisz, gombamód szaporodnak Matkovich Ilona fiának társasházai, az sem baj ha az ott élők élete és nyugalma a tét.

Most nagyon úgy tűnik, Vác déli részén, a Paduc utcában is pontosan ugyanilyen sors várhat az ott élőkre. Matkovich fia, Pajor Dániel ugyanis tovább terjeszkedik. Tovább habzsolna és harácsolna a Matkovich Ilonához köthető családi vállalkozás, ezúttal is az ott élők kárára. Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy az ottani, most még fás, ligetes területre bezsúfolt, ezúttal több mint 80 lakásos társasház megépítésével, megint csak egyvalaki fog jól járni, és azok ezúttal sem a váciak lesznek.

Miért nem érti meg senki, hogy Matkovich Ilona is egy külön entitás, és a fia cége, azaz a fia is egy külön entitás?

Az óriási botrányt kavart, Matkovich Ilonát lebuktató több százezres nézettségű videóban, tavaly november óta próbálja mindenki értelmezni a baloldali polgármester magyarázkodását arról, hogy „Bármilyen furcsa is, de két külön entitásról beszélünk. Én is egy külön ember vagyok, akik itt az építkezést csinálják ők is külön emberek.” Hárított rezzenéstelen arccal a polgármester bizonygatva, hogy ő bizony még a családi húsleves mellett sem beszél holmi építkezési ügyekről. Mert
ugye, kit zavar, hogy elveszik az ott élők zöld területét, életterét, nyugalmát? Kit érdekel az a torútra, amin át kell menniük azoknak a váciaknak, amit tavaly nyár óta folyamatosan elszenvednek? Kit érdekel majd az a rengeteg autó, amit a beköltöző családok által az addig nyugodt, családias környékre szabadítanak egy-egy ilyen beruházással?

Azt gondolhatnánk, hogy a zöld és osztrák várost ígérő polgármester asszonynak számítanak ezen váci családok érzései, aggályai, életük alakulása. Ám úgy tűnik a harácsolás, holmi panaszkodásnál fontosabb. Nem is értette Matkovich Ilona mi itt a probléma, hiszen mint novemberben elmondta, ahol ő lakik ott is építkeznek, mégsem csinált ekkora ügyet belőle.

Társadalmasítás a játszóterek ügyében hibátlanul megy, ha kényes a téma akkor bizony elmarad

Matkovich Ilona vesszőparipája a társadalmasítás, hogy, hogy nem sem a Kőhíd, sem a cikkünk témája a Paduc utca esetében a mai napig nem valósult meg. Vác déli részén, a Sződligetig terjedő területen családi, kertes házak állnak, ahogy a Paduc utca környékén is. A napvilágra jutott tervek szerint azonban egy 12 méter magas 82 lakásos társasházzal borzolhatják tovább a kedélyeket a város ezen részén is a Matkovich-mutyi révén. Sok beruházásra lenne szükség Vácon. Bölcsődére, útfejlesztésre, a köztisztaság, és a botrányos hajléktalan-helyzet kezelésére, ám Matkovich Ilonának bizonyára nem jut ideje erre, ha a fia ingatlan-ügyleteivel kell foglalkoznia. Bármennyire is próbálja elhitetni azt, hogy itt kérem ő és a beruházó, – azaz a fia – külön entitás. Akkor nem külön entitás, kedves polgármester asszony, ha a fia telkén kell füvet nyírni, méghozzá a Városfejlesztő Kft. munkatársainak? „Mert megkértük rá, ez ilyen egyszerű” – indokolta ugyanis a kiábrándult, és felháborodott egykori szavazóknak tavaly novemberben, hogy miért közpénzből nyírták a füvet Pajor Dániel telkén a Kőhíd utcában.

A Paduc utcában milyen segítségre lesz szüksége a családi cégnek, hogy
zökkenőmentesen menjen az építkezés? A következő részben további botrányos
részletekkel folytatjuk, ugyanis nem elég, hogy a zöld területet itt is elvennék a lakóktól, ismét fákat vágnának ki, még a Paduc utca tulajdonosainak is hozzá kellene járulni ahhoz, hogy Pajor Dániel a parkolót a 82 lakásos 12 méteres monstrumhoz meg tudja építeni.

Arra is kitértünk, hogy még az itt lakók által összehívott fórumra sem ment el
sem Matkovich Ilona, sem a terület képviselője Kiss Zsolt alpolgármester, aki pedig
korábban úgy nyilatkozott, ő lesz az első, aki fellép a Paduc utcaiak érdekében. Nos ez már az első alkalommal meg is hiúsult.