A HÍRTV CÉLPONT CÍMŰ MŰSORA IS FELFIGYELT A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS ÚJABB VÁROSKÉP RONGÁLÁSÁRA

Elvett zöld területek, megszüntetett parkolóhelyek, egyeztetés nélküli beruházások, ezekkel találkoznak mostanában a Vácon élők. A Kőhíd utcai lakóparkban a beruházó ugyanis úgy döntött, luxus lakóparkot épít a város e sűrűn lakott része melletti zöld területen. De vajon kihez köthető egy olyan beruházás, amely egyik napról a másikra egy olyan zöld parkban valósul meg, amely a környéken élők számára az egyetlen pihenőparkot jelentette?

A válasz nem lehet meglepő. A város ellenzéki polgármesterének, Matkovich Ilonának a fiához köthető cég építi a luxuslakóházat. És az sem meglepő, hogy a baloldali városvezetőnek csak azután jutott eszébe megkérdezni a lakók véleményét, miután a beruházás már elkezdődött. Mindössze egyetlen lakógyűlést tartottak, amelyen a helyiek próbálták a városvezetőt számon kérni a balhés építkezésről, de ő csak hárított.

A Célpont megkereste e-mailen és telefonon is a polgármester asszonyt, sőt személyesen eljöttek Vácra is, hogy megkérdezzék Matkovich Ilonát arról is, mit gondol a Kőhíd utcai lakópark építéséről? Sajnos a HírTv-nek sem sikerült szóra bírnia a város vezetőjét.

Korábban a 0627.hu talált összefüggést a Matkovich Ilona családjához köthető Geo-Art Team Kft.-nél, ugyanis ez a cég építi jelenleg azt a Kőhíd utcai lakóparkot, amely ellen foggal-körömmel tiltakoznak az ott élők. A kft. ügyvezetője évekig az a Ferencz Gellért volt, aki Vácon élet és balesetveszélyes épület kivitelezésénél felelős műszaki vezető volt.

A váciaknak tehát egy olyan cég általi beruházás jutott, amelynek vezetése alatt korábban életveszélyes épületek épültek, egy megszüntetett pihenőpark, elvett játszóterek és parkolóhelyek. De nem ez az egyetlen botrányos ingatlanberuházás Vácon! A közeljövőben több helyszínen is építkezés kezdődik majd, ahol a környékbeli lakók már most tiltakozó akciót szerveznek. Mint ahogy máshol sem, így itt Vácon sem a fényes jövőt hozta el a 2019-es önkormányzati választáson nyert balos összefogás.

A riportban helyi lakók és politikusok is megszólaltak.