CSAK TAVALY 307 MILLIÓT KASZÁLT MATKOVICH FIÁNAK CÉGE

A Geo-Art Team Kft. ismét szépen termelt 2022-ben. A 0627.hu szúrta ki, hogy a cég adózott eredménye 307 millió forint volt. A kft. tulajdonosa Matkovich Ilona váci polgármester fia, Pajor Dániel.

Több mint 307 millió forint adózott eredménye volt 2022-ben a Geo-Art Team Kft-nek, az OPTEN-en elérhető adatok szerint – írja a 0627.hu. A cég által épített társasházak botrányairól sorozatosan beszámol az oldal. A Liszt Ferenc sétányon lévő társasházzal kapcsolatban egy jogerős ítéletben is olvasható, hogy „a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes, egyrészt az elsőfokú bíróság helyes indokolása szerint valós és igazolt tényeken alapuló közlés…”

A portál korábban beszámolt arról is, hogy a Hangyavár Lakások referencia társasház átépítését – melynek a mai napig sincs fennmaradási engedélye – nagy erőkkel megkezdték az utóbbi hetekben.

fotó: 0627.hu

A váci baloldali polgármester fiának ezen kívül a Karcsú Arzén utcában is sikerült úgy megépítenie egy épületet, hogy az egy tűzvédelmi szakértői vélemény szerint tűzvédelmileg szabályszerűtlen. Mindezek mellett ez a cég építi azt a társasházat is a Kőhíd utcában, ami ellen foggal-körömmel tiltakoznak az ott lakók.

A 0627.hu megnézte a cég 2022. évi pénzügyi beszámolóját, hogy vajon mennyit kaszál ebből a baloldali polgármester fia mint egyszemélyes cégtulajdonos. A tavalyi adózott eredménye 307 millió forint volt.

A 0627.hu megkérdezte Pajor Dánielt, hogy kijavítják-e belőle az általuk hibásan kivitelezett épületeket? Vagy vajon leépítik-e ezt a céget is, mint ahogy már többet az utóbbi években? Esetleg a rosszul megépített társasházakból befolyt hasznot az idei évben kiveszi és elkölti-e magáncélra Pajor Dániel? Esetleg édesanyja kampányának finanszírozására fordítja? Válaszokat azonban ezúttal sem kapott a hírportál.

Annyi azonban biztos, hogy Matkovich Ilonáék idén létrehozták a dollárok begyűjtésére szánt választási egyesületüket.

Az Összefogás Vácért 2024 Egyesület célja is meg van fogalmazva a Törvényszék erről kiállított végzésében: „Vác város polgárai egységének megteremtése és ennek segítségével érdekeik képviselete. Beletartozik ebbe a 2024 évi települési önkormányzati választásokon történő jelöltállítás, mert a demokratikus intézményrendszer működtetése együttműködés nélkül nem lehetséges.”

Matkovichék tehát létrehoztak egy egyesületet, amire nagy szükségük van a jövő évi választások miatt. A baloldalnál ugyanis országszerte bevett szokás, hogy a politikusok civilek bőrébe bújnak és egyesületeikhez gurulnak a Soros-dollárok.

 

kiemelt kép: vasarnap.hu