VASÁRNAP.HU: VÉDJÜK MEG VÁCOT! – MÁR A HELYI BALOLDAL JELENTŐS RÉSZE IS LEVÁLTANÁ A BALOS VÁROSVEZETÉST

“Vácot az elmúlt három évtized legrosszabb vezetése irányítja” – írta a Vasárnap.hu a Védjük meg Vácot! című nyilatkozatra hivatkozva, amit váci jobboldali, baloldali és független közéleti vezetők írtak alá. Egykori MSZP-s és fideszes országgyűlési képviselők, rendszerváltó jobboldali és tősgyökeres baloldali polgármesterek, független polgármesterjelöltek és helyi civil vezetők közösen állítják: a mostani baloldali városvezetésnél nem volt soha rosszabb kezekben Vác a rendszerváltás óta.

A Vasárnap.hu részletezte: a nyilatkozatot aláírók soha nem gondolták volna, hogy valaha is egy közös közéleti nyilatkozatot fognak aláírni. Gyökeresen másként gondolkodnak ugyanis a közélet kérdéseiről jobboldaliként, baloldaliként, vagy civilként. Most mégis közösen kell, hogy hallassák a hangjukat, mert a meglátásuk szerint Vácot az elmúlt három évtized legrosszabb vezetése irányítja 2019 óta.

A nyilatkozattevők megjegyezték, hogy “a környező települések soha nem látott fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években. Vác eközben milliárdos kormányzati forrásokról mondott le, mintha a városvezetők célja nem a településük fejlesztése, hanem a politikai feszültségkeltés lenne. A Matkovich rezsim hozzáértés hiányában nem a városfejlesztésre fordítja a legnagyobb energiáit, hanem a politikai acsarkodásra és városházi fenyegetőzésekre. Városunk megítélése eközben évek óta zuhan.”

A közös nyilatkozatot aláírta Rétvári Bence Vác KDNP-s országgyűlési képviselője és Bartos Ferenc Vác rendszerváltó polgármestere; Bóth János Vác korábbi MSZP-s polgármestere és országgyűlési képviselője; Papp Éva a DK korábbi választókerületi elnöke, a Közösen a Városért Egyesület elnöke; Néveri István ügyvéd, korábbi független polgármester-jelölt; Vásárhelyi Tamás korábbi civil polgármester-jelölt, a Közösen a Városért Egyesület tagja; Csereklye Károly a Vác Városért Választási Egyesület önkormányzati képviselője; Szádoczki Imre a váci Fidesz elnöke; Szabó Csaba a váci Fidelitas elnöke; Imre Zsolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő, a Váci Polgári Fórum vezetője; Lukács Balázs a Polgári Vállalkozók és Dunakanyarért Egyesület elnöke; Turai János a Duna-Ipoly-Galga Holokauszt Oktatási Központ vezetője; Kucsák Gábor könyvkötőmester; Papp László a Modern Művészeti Gyűjtemény vezetője.

Ilyen széleskörű közös nyilatkozat még sose jött létre Vác rendszerváltás utáni történetében, a pártokon átívelő ilyen széleskörű egyetértésre még nem volt példa.

Az aláírók szerint “Matkovich Ilona rezsimje botrányt botrányra halmoz. A fékezhetetlen privatizáció, a városi vagyon felélése, az adóemelések, az agresszív stílus és a korrupció nem szolgálja a város érdekeit. A város vagyona csökken, miközben a városvezető családjának vagyona ugrásszerűen nő. Folyamatosan csökken a váciak bizalma a városvezetők iránt.”

Majd hangsúlyozzák: “a náci és perverz képviselőket a városvezetésnek nem védenie, hanem lemondatnia kellene. A párbeszédről és konszenzusról nem beszélni kellene, hanem tenni érte. A városi sportot és kultúrát nem leépíteni, hanem segíteni kellene. Vácon normális közéleti viszonyokra lenne szükség. De erre Matkovich Ilona és szövetségesei képtelenek” – írja a Vasárnap.hu

“Minden józan vácit arra kérünk, védjük meg szeretett városunkat, Vácot!” – buzdítják a város lakóit a városvezetés leváltására az aláírók.