BELERÚGOTT AZ ELADÓNŐBE A BOLTI TOLVAJ

Gyógyszertárba, élelmiszerboltba és piaci bódéba próbált betörni, majd egy italdiszkont alkalmazottját rabolta ki egy 23 éves helyi férfi Vácon – írja a police.hu. Az elkövetőt a rendőrök elfogták, a bíróság azóta letartóztatta őt.

Nyár óta P. Antal szinte minden próbált kimeríteni megélhetésének fedezésére. Először egy váci gyógyszertárba próbált betörni, de a tulajdonos tetten érte őt. Ez nem szegte kedvét, ugyanazon a napon egy helyi élelmiszerüzlet ajtóüvegét is betörte, majd megpróbált bemászni, de nem sikerült neki, így onnan is zsákmány nélkül távozott. A 23 éves férfi nem adta fel, „el akart menni a falig” – fogalmazott későbbi kihallgatásán. Elment a piacra és kivágta egy bódé hátsó ponyváját, ahonnan tisztítószereket és kozmetikai termékeket lopott el, azonban pechére a biztonsági őr útját állta, amikor menekülni akart.

Végső megoldásként visszatért egy korábbi bolti lopása helyszínére, ahol egy üveg vodkával és két palack borral akart fizetés nélkül távozni, de az üzlet alkalmazottja utánament, hogy megakadályozza a lopást.

A menekülő férfi zsákmánya megtartása érdekében dulakodni kezdett a nővel, majd bele is rúgott. Végül sikerült elmenekülnie, de a közterület-felügyelet munkatársai a rendőrök kiérkezésig visszatartották őt.

A 23 éves váci P. Antal a kihallgatása során a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, de vallomást sem tett.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen rablás bűntettének és lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.