„AMIHEZ KÖZEL KERÜLNEK AZT FELÉLIK, ELLOPJÁK VAGY ELPUSZTÍTJÁK” – OLVASÓINK VÉLEMÉNYE MATKOVICHÉKRÓL

Igen sarkos véleményeket fogalmaztak meg olvasóink a cikkeink alatt Vác baloldali városvezetéséről.

Év végén minden határidő lejár, legkésőbb december 31-ig el kell készülnie a Bauer utcai bölcsődének, máskülönben a Vácnak megítélt állami támogatást vissza kell fizetnie az önkormányzatnak – ezt maga a város baloldali polgármestere, Matkovich Ilona ismerte el azon a fórumon, amit a napokban tartottak a városházán.

A kormány összesen 570 millió forintot biztosított arra, hogy Vácnak új bölcsődéje legyen, de Matkovichéknak így sem volt elég három év arra, hogy felépítsék az intézményt.

„Most eléggé izgulunk, mert már március közepe van, … hogyha nem tudjuk elkezdeni április közepéig az építkezést … akkor nagy bajban leszünk” – mondta Matkovich Ilona a fórumon. Majd közölte a jelenlévőkkel, hogy „ez egy elég nyomasztó állapot”, mert amennyiben nem teljesítik a pályázati feltételeket, vissza kell fizetni a kapott támogatást. 

„Na még csak az kéne, hogy iparűzési adóból meg ingatlanadóból kelljen 570 millát visszaadni, bölcsi nélkül. Takarodjon innen az összes impotens ingyenélő!”

„Amihez közel kerülnek, azt felélik, ellopják vagy elpusztítják… Ballib férgek.”

„Kíváncsian várom, ha eltűnnek jövőre, mennyi csontváz fog előkerülni utánuk” – írták a váciak.

Beszámoltunk arról, hogy Matkovich Ilona is csak reméli, hogy nyárra elkészül a városi strand gyermekmedencéje. A tavalyi szezont is anélkül nyitották meg, hogy rendbe tették volna a medencét. A kivitelező idén február végén foglalta el a munkaterületet. Matkovich elmondta, hogy a szerződés szerint négy hónap alatt kell elkészülnie a medencének, ezért szavai szerint „elég izgalmas és feszített lesz a dolog”. Majd hozzátette, hogy szeretnék, ha elkészülne a gyermekmedence, mire nyit a strand. A beruházással kapcsolatban egyébként titkolózik a városvezetés. Nem árulják el, hogy ki készítette el a felújítási tervet és költségvetési kiírást. A megbízott vállalkozó nevét és adatait a közadatként kiadott vállalkozási szerződésen, átláthatósági nyilatkozaton, számlán és teljesítési igazoláson is kitakarták. 

„Anyacsászárnőnk másképp értelmezi a közadat kifejezést… Lehet, hogy mi közöd-adat?”

„Biztos eltűnt a ráfordítandó összeg. Vicc kategória tényleg.”

„Minden eltűnik. A medence nyitásra nem hiszem, hogy kész lesz.”

Megírtuk azt is, hogy Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester is beálltak a február 18-án megtartott főtéri farsangi forgatagba fánkot készíteni.

Ezzel korábbi nézeteiket hazudtolták meg, ugyanis a 2022-es választások előtt a rétest sütő Rétvári Bence országgyűlési képviselőt folyamatosan fricskázták a kampányban.

Matkovich tavaly év elején a 2022-es terveiről beszélt az ezalenyeg.hu-nak, és természetesen nyilatkozatából nem hagyta ki, hogy a várost érintő ügyekkel kapcsolatban „többször felhívtam az újabban rétesosztásban jeleskedő országgyűlési képviselőnk figyelmét”. 

„Összefogdosták az enyves kezükkel!!!? Még jó, hogy senki nem került kórházba….” 

„A vén, rút boszorkányok gyermekeket szoktak sütni a mesékben, nem?” – vélekednek a kommentelők.

A már többször említett városházi fórum apropója az volt, hogy a város polgármestere rendhagyó módon számolt be Vác idei költségvetéséről. A váciak kérdéseit március 9-én délig várták a március 13-án megtartott nyilvános esemény előtt. Vélhetően kiválogatták azokat a kérdéseket, amikről végül szó esett.

„Csak kenegetik a fejükön lévő sz…rt. Köszönjük azoknak, akik szavazataikkal segítették városunk tönkretételét!”

„Mint az átkos rendszerben. Előre leadott kérdések, hogy legyen idő kitalálni valami hazugságot. Mint pl. osztrák kisváros? A román szintet már elértük”

– írták le véleményüket a váciak.