A MA FÁNKOT SÜTŐ MATKOVICH MÁR ELFELEJTETTE, HOGY TAVALY „NEM ÍZLETT NEKI” A RÉTVÁRI RÉTES

Úgy tűnik, hogy a váci baloldali városvezetés a farsangi fánkot jobban szereti, mint a házi rétest. Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester is beálltak a február 18-án megtartott főtéri farsangi forgatagban fánkot készíteni. Ezzel korábbi nézeteiket hazudtolták meg, ugyanis a 2022-es választások előtt a rétest sütő Rétvári Bence országgyűlési képviselőt folyamatosan fricskázták a kampányban.

A farsangi rendezvényről a városi televízió számolt be. A tudósításuk több képkockáján is látható, hogy igazán összedolgoztak: Inotay nyújtotta a tésztát, Matkovich pedig készre sütötte a fánkokat. 

forrás: ES TV
forrás: ES TV

Úgy tűnik, példát vettek Rétvári Bence közvetlenségéről, amit a tavalyi választást megelőző kampányban tanúsított a választókerületben élők felé. Rétvári a Dunakanyar településeit járva, ropogós rétesre látott vendégül mindenkit, és közben beszélgetett az emberekkel, meghallgatta a véleményüket a térséget érintő ügyekben.

Programját a váci baloldal többször is ekézte. Az ellenzéki vaceskornyeke.hu egy cikkében például Rétvári Bence tevékenységén fröcsögött. Ezt az irományt Matkovich Ilona is megosztotta közösségi oldalán, hogy lehetőleg minél többen csámcsogjanak rajta.

Matkovich tavaly év elején a 2022-es terveiről beszélt az ezalenyeg.hu-nak, és természetesen nyilatkozatából nem hagyta ki, hogy a várost érintő ügyekkel kapcsolatban „többször felhívtam az újabban rétesosztásban jeleskedő országgyűlési képviselőnk figyelmét”. 

Vác polgármestere egyébként példát vehetne Rétvári Bencéről, aki szóba elegyedik az emberekkel. Matkovich Ilonához még a vezető beosztásban lévő személyeknek is nehéz bejutniuk. A 0627.hu számolt be arról nemrég, hogy a Váci Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke egy éve kéri, de nem kap időpontot a város vezetőjétől. Répás Győző György azt nyilatkozta, hogy a számukra biztosított két négyzetméteres helyiség helyett szeretnének egy nagyobb irodához jutni.

Vádaskodásért a most tésztát nyújtó Inotay-nak sem kell a szomszédba menni. Ő is többször tüntette fel rossz színben Rétvári kampánytevékenységét.

Inotay számára ez azért is lehet máig fájó emlék, mert az említett 2022-es választáson a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös jelöltjeként indult országgyűlési képviselőnek, de Rétvárival szemben csúfosan alulmaradt. Míg Inotay a szavazatok 33,83 %-át kapta meg, addig Rétvári 55,46 %-át.

kiemelt kép forrása: ES TV