MATKOVICHÉK BEMUTATJÁK: AZ ÁTLÁTHATATLAN ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT

Titkolózik a váci baloldali városvezetés a városi strand gyermekmedencéjével kapcsolatban. Matkovichék korábban azt ígérték, hogy felújítják a medencét, de a kivitelezés egyre csak húzódik. A hivatalos dokumentumokon pedig kitakarták egy, a beruházáshoz köthető vállalkozó adatait, ami náluk más ügyekben eddig sem volt példa nélküli. 

Matkovichék tavaly áprilisban bízták meg a helyi érdekeltségű BORSZA-BUILD Kft-t a medence burkolatának bontásával 980.383 forint ellenében. A teljesítést igazoló jegyzőkönyv szerint a vállalkozó elvégezte a munkát.

Egy másik vállalkozási szerződés szerint szintén a BORSZA-BUILD Kft-t bízták meg tavaly májusban a gyermekmedence felújításával, amit több mint 28 millió forintért vállalt a cég. A leírtak szerint a vállalkozó feladata „a meglévő cca. 120 négyzetméter alapterületű gyermekmedence felújítása oly módon, hogy a csempeburkolat bontását követően további szerkezet bontási és építési munkát végez, majd a fogadó szerkezetre felviszi a felületkiegyenlítést, a vízszigetelést és a medence hidegburkolatát a kapcsolódó gépészeti szerelésekkel és járulékos munkákat.”

Az önkormányzat végül úgy döntött, hogy a régi medencét a tervezett felújítás helyett inkább elbonttatja több mint 3,7 millió forintért. Erre a nagymarosi ÚT-FINIS Kft.-vel kötöttek szerződést. A tavaly júniusban kiállított teljesítést igazoló jegyzőkönyv szerint a munkálatokat elvégezték.

Azt viszont már sűrű homály fedi, hogy 600 ezer forintért ki készítette el a gyermekmedence tervezési feladatait. 

A megbízott vállalkozó nevét és adatait a közadatként kiadott

  • vállalkozási szerződésen
  • átláthatósági nyilatkozaton
  • számlán
  • és teljesítés igazoláson is kitakarták.

A képviselő-testület legutóbb a januári ülésén tárgyalta a gyermekmedence ügyét, ahol Csereklye Károly képviselő megjegyezte:

„Nagyon remélem, hogy a városi strand gyermekmedencéjéből nem újabb Szent István téri probléma lesz, ugyanis két évig a hegyek vajúdtak, és többé-kevésbé jelen állás szerint még ugye nincs befejezve a Szent István tér.”

Csereklye hangsúlyozta, hogy a medence felújítása is már lassan egy éve húzódik.