SZÁDOCZKI IMRE: MOZGALMAS HETÜNK VOLT, A VALÓDI KULTÚRÉLMÉNYEK MELLETT VOLT JOBBIKOS FARAGATLANSÁGBAN IS RÉSZÜNK

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában igyekszünk hétről-hétre értelmezni a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: A váci jobbikosok megint „kitettek magukért”…

Az elmúlt héten a váci Jobbik két prominense ismét hozta a kötelezőt. Az egyik nem éppen udvarias módon elhárította az interjút a 0627.hu hírportál hölgy riporterével szemben, a másik, akit egyébként senki nem kérdezett, lökdöste is az újságírónőt. Az intelligencia és a hölgyekkel szembeni kötelező férfiúi udvariasság tökéletes hiánya jellemző a két delikvensre. A pártvezér ezt még fokozni is tudta egy bejegyzéssel a közösségi médiában, ahol még jelzőkkel is illette az újságírót. Párttársáról, aki alól látványosan kicsúszott a talaj a Kőhíd utcai ámokfutás után, pedig tudjuk, hogy fóbiás a jobboldali sajtóval szemben, üldözte ő már a HÍRTV riporterét is a tavalyi választás előtt. Viszont azt is megtudtuk a hétvégén, hogy már konzervatívok a srácok, ők lettek a Jobbik-Konzervatívok. Micsoda teljesítmény a párt marketingeseitől… Újabb fordulat a pártban, EU zászló égetéstől eljutottak a brüsszeliták imádatáig, szélső jobb-cuki jobb-bal-a mostanit nem lehet beazonosítani… Ha csak az irányokat nézzük, szerintem szédülnek már, ezért beszélnek össze-vissza!

VO: A Polgári Est vendége volt a Nemzeti Színház igazgatója óriási érdeklődés mellett.

A múlt héten vendégünk volt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója. Fantasztikus előadást tartott a hazai színművészet helyzetéről, fejlődéséről, problémáiról. Kárpátaljai magyarként szóba került a háború is. Sok érdekes történetet mesélt a múltról is, a Beregszászi Nemzeti Színház megteremtéséről, működéséről. Nagyon nagy élmény volt hallgatni őt. Nyilván szóba került a váci színház is. Itt végtelen szomorúságának adott hangot, hogy kiemelt színházból, melynek odaítélésében neki személyesen óriási szerepe volt, amatőr színjátszókörré silányult a teátrum. Ígéretet tettünk neki, hogy kijavítjuk ezt az óriási hibát és segítségével visszaemeljük a Dunakanyar Színházat a méltó helyére.

VO: Hírportálunk rendszeresen beszámolt a Memento Mori forgatásáról, teltház volt az Urániában a keddi ünnepélyes bemutatón.

Tegnap volt a bemutatója a Memento Mori – Váci legendák című filmnek az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Hihetetlen és fantasztikus alkotás ez a film, és ami legalább olyan fontos, hogy óriási reklám városunknak. Az ország-világ megismerheti a váci múmiák történetét és reméljük, rengetegen kapnak kedvet egy kirándulásra Vácra, az idegenforgalomra biztosan jótékony hatást fog kifejteni. Szerintünk a valaha volt legnagyobb marketing kampánya a városnak e film létrehozása és levetítése minél több helyen! A közeljövőben a televíziók is műsorra tűzik, Vácon a hónap vége felé lesz a bemutató. A pontos időről és a helyszínről mindenkit tájékoztatni fogunk. Köszönjük a film megálmodójának és készítőjének, Kiss Stefán Mónikának ezt a városunknak oly kedves alkotást. Köszönjük Rétvári Bence képviselőnek a feltételek biztosítását és köszönjük a polgármesternek is, hogy legalább nem akadályozta meg a forgatást!

Már csak 579 nap és 12 óra van és nekifoghatunk a terveink végrehajtásának. Annyit biztosan ígérhetek, hogy nem lesz a csapatban cégeltüntető, szikkasztó, pénzhiéna, perverz, váci-náci, tolvaj mentős és újságírókat sem fogunk vegzálni!